Λεουτσάκος: Πρέπει να επιστρέψουμε στο εθνικό μας νόμισμα

0
4

«Το νόμισμα είναι για να βελτιώνει το βιοτικό επίπεδο του λαού. Εγώ έχω μιλήσει για εθνικό νόμισμα. Βέβαια είμαι η μειοψηφία» ανέφερε σήμερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Λεουτσάκος, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της επιστροφής της χώρας στο εθνικό νόμισμα.

Μιλώντας στον Real Fm 97.8 στην εκπομπή του Άκη Παυλόπουλου και του Μάνου Νιφλή πρόσθεσε: «Η χώρα μας πρέπει να πάρει τη νομισματική της πολιτική στα χέρια της. Πρέπει να προετοιμάσουμε την χώρα για επιστροφή στο εθνικό νόμισμα. Αυτό οφείλουμε να κάνουμε και αν ακόμα έχουμε δυσκολίες».

«Αν πάρει η χώρα μας τη νομισματική της αυτοτέλεια θα έχει δυσκολίες, οι οποίες θα είναι πρόσκαιρες, αλλά θα ανοίξει ο δρόμος με μεγάλα ποσοστά ανάπτυξης, με μείωση της ανεργίας και ενίσχυση του εισοδήματος».

«Η Αριστερά, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να μετατραπεί και να μεταλλαχτεί σε μνημονιακό κόμμα γιατί τότε ακυρώνεται και τότε θα αποτελέσει μία παρένθεση, θα απογοητεύσει τους πολίτες», τόνισε ο κ. Λεουτσάκος και συνέχισε: «Εμείς αυτό που πρεσβεύουμε είναι ότι δεν υπάρχουν μονόδρομοι, ότι το ευρώ δεν είναι ένα απλό νόμισμα. Έχει ορισμένους κανόνες, νόμους, συνθήκες και καθορίζει συγκεκριμένες πολιτικές. Αυτό η ελληνική οικονομία δεν μπορεί να το αντέξει».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here