Λιάγκας για Φαμπρ: Άλλο Αριστερός και άλλο μαλ@@@@!

0
10

 

Ξέσπασε το πρωί της Παρασκευής ο Γιώργος Λιάγκας για την τοποθέτηση του Γιαν Φαμπρ και για τις ευθύνες του Αλέξη Τσίπρα. Αναφερόμενος μάλιστα στην πορεία του καλλιτέχνη με δηκτικά σχόλια:

«Έχετε αυτό με τις γάτες; Για να δείξουμε αυτό που λέμε «τα όρια της τέχνης». Ο καθένας ορίζει τέχνη ό,τι θέλει πια. Αυτός κρέμασε δυο γάτες από τσιγκέλια κανονικά και πηγαίναν οι γάτες πάνω κάτω και ούρλιαζαν από τον πόνο, κι αυτό είναι τέχνη! Δηλαδή εγώ να βάλω φωτιά σε ένα σκύλο. Παλιά ήταν κάτι αλήτες στο στρατό που βάζαν φωτιά στα σκυλιά και στα γατιά και τους δέρναμε οι άλλοι φαντάροι. Αν ήταν ο Γιαν Φαμπρ θα μπορούσε να πει «Ωπ! Δεν είμαι αλήτης, κάνω τέχνη! Βάζω φωτιά σε ένα σκύλο και βλέπω πως καίγεται ο σκύλος». Δηλαδή, τα όρια της διαστροφής του καθενός να είναι στο κεφάλι του. Αν αυτός είναι διεστραμμένος, αυτοί που τον πληρώνουν πιθανόν να είναι και περισσότερο. Για ποιον λόγο εγώ να τον φορτωθώ ως επικεφαλής του Φεστιβάλ Αθηνών; Εγώ αυτό δεν καταλαβαίνω. Βγαίνει και λέει ότι επειδή εγώ δεν προλαβαίνω να μελετήσω τον ελληνικό πολιτισμό, φέτος θα ασχοληθούμε με τον βελγικό πολιτισμό, γιατί είναι Φλαμανδός, και τον τρίτο χρόνο θα ασχοληθούμε με τον ελληνικό. Δηλαδή να το πω χοντροκομμένα, το μόνο που δεν έχει κάνει ο κύριος Τσίπρας, είναι να βάλει υπουργό τουρισμού έναν Τούρκο πολίτη και να πει ο Τούρκος «δεν ξέρω τα ελληνικά νησιά, θα προβάλω φέτος τα τουρκικά παράλια και του χρόνου… Είναι πρόκληση! Τον πληρώνει ο ελληνικός λαός. Είναι πρόκληση να λέει δεν θα προβάλλω το ελληνικό θέατρο. Και αν μη τι άλλο, έχουμε πολύ σπουδαίους δημιουργούς εδώ στην Ελλάδα για να έρθει ένας τύπος αμφιλεγόμενος ξένος για να κάνει αυτό.
Μια χαρά γέλαγε ο Τσίπρας που πήγε αυτός με το γουνάκι και αγκαλιαζόντουσαν και φιλιόντουσαν. Όταν κάποιος σύμβουλος σου λέει «θα πάρουμε αυτόν», πρέπει να φιλτράρεις και τι είναι αυτός και τι σκοπεύει να κάνει. Είπαμε Αριστερά, Αριστερά και εμείς Αριστεροί είμαστε, αλλά άλλο Αριστερός και άλλο μαλ…»

 

Δείτε το βίντεο:

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here