Λιου: Η Ελλάδα πρέπει να λάβει σκληρές αποφάσεις

0
11

 

«Νομίζω πως τώρα είμαστε σε μία στιγμή όπου το φορτίο πέφτει στην Ελλάδα να επανέλθει με μία απάντηση που [θα] είναι η βάση για να επιτευχθεί μια συμφωνία το ταχύτερο δυνατό«, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών Τζακ Λιου στην εκπομπή του CNN «Fareed Zakaria GPS».

«Αυτό που γνωρίζουμε πως είναι η καλύτερη λύση είναι η Ελλάδα να λάβει μερικές σκληρές αποφάσεις και αυτές να τύχουν επεξεργασίας«, είπε.

«Ο κίνδυνος της μετάδοσης προφανώς είναι διαφορετικός απ’ ό,τι ήταν στο παρελθόν γιατί το χρέος της Ελλάδας δεν ανήκει πια στους ισολογισμούς των χρηματοπιστωτικών θεσμών. Ανήκει κυρίως σε κυρίαρχα μέρη«, είπε ο Λιου.

Είπε ότι δεν μπορεί να προβλεφθεί η αντίδραση των αγορών σε μία στάση πληρωμών ή σε μία αποχώρηση της χώρας από την ευρωζώνη, προσθέτοντας: «Δεν νομίζω ότι θα ήθελε κανείς να μάθει«.

«Είναι σαφές ότι μέσα στην Ελλάδα η συνέπεια μίας αποτυχίας θα σήμαινε μία τρομερή, τρομερή μείωση της οικονομικής επίδοσής τους«, είπε. «Θα πλήξει τον ελληνικό λαό. Θα υποστούν [οι Έλληνες] την πρώτη ορμή μιας αποτυχίας«.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here