Λίστα Μπόργιανς: Αλλάζουν ρότα οι καταθέτες- Σπεύδουν στο ταμείο αντί για το εδώλιο

0
2

 

Να πληρώσουν αντί να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη, επιλέγουν φορολογούμενοι που περιλαμβάνονται στη «λίστα Μπόργιανς» και που έχουν κληθεί από τους οικονομικούς εισαγγελείς σε εξηγήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετοί από τους καταθέτες στην UBS που περιλαμβάνονται στην εν λόγω λίστα, άρχισαν να εμφανίζονται στις δικαστικές αρχές, δηλώνοντας πως επιθυμούν να ξεκινήσουν τις διαδικασίες και να πληρώσουν τα ποσά που θα τους καταλογιστούν.

Ήδη 30 καταθέτες της UBS που έλαβαν κλήσεις από τους εισαγγελείς για να δώσουν εξηγήσεις για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, δήλωσαν πως θα υποβάλουν συμπληρωματικές φορολογικές δηλώσεις για τα ποσά που είχαν «βγάλει» στο εξωτερικό και θα πληρώσουν ώστε να μην προχωρήσει η ποινική διαδικασία σε βάρος τους.

Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει γίνει εκτίμηση για τα ποσά που αναμένεται να εισπραχθούν μέσω αυτής της διαδικασίας καθώς οι Οικονομικοί Εισαγγελείς αναμένουν τα αποδεικτικά των πληρωμών που θα προσκομίσουν οι συγκεκριμένοι κληθέντες. Πάντως, εφόσον πάρουν τα αποδεικτικά πληρωμών, οι δικογραφίες για τους συγκεκριμένους καταθέτες της UBS θα τεθούν στο αρχείο.

Υπενθυμίζεται ότι  οι ελεγχόμενοι από τους εισαγγελείς αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο δέσμευσης τραπεζικών λογαριασμών τους και άλλων κινητών και ακίνητων περιουσιακών στοιχείων τους. Μόλις πριν από λίγες ημέρες εισαγγελείς έδωσαν εντολές δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων για συγκεκριμένα πρόσωπα της «λίστας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here