Ληξιπρόθεσμες οφειλές σε ΔΕΚΟ για μισό εκατ. επιχειρήσεις

0
11

 

H διοίκηση της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης (ΟΒΣΘ) με ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι πάνω από μισό εκατομμύριο επιχειρήσεις και επαγγελματίες στη χώρα έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές σε ΔΕΚΟ, καθώς αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στη δύσκολη οικονομική συγκυρία. Μάλιστα, καλεί τα μέλη της να κάνουν χρήση της ευεργετικής ρύθμισης της ΔΕΗ για τα ληξιπρόθεσμα χρέη.

Όπως επισημαίνετα σε σημερινή ανακοίνωση της ΟΒΣΘ, ήδη από την 1η Απριλίου οι βιοτέχνες, επαγγελματίες και έμποροι έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν στη νέα ρύθμιση της ΔΕΗ, ώστε να εξοφλήσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους σε 36 δόσεις και με χαμηλότερη προκαταβολή (10%).

«Καλούμε τους βιοτέχνες, επαγγελματίες και εμπόρους να επωφεληθούν στο μέτρο του δυνατού της ευεργετικής αυτής ρύθμισης. Ασφαλώς η ρύθμιση αυτή δεν αρκεί για την εξασφάλιση όρων βιωσιμότητας των μικρών επιχειρήσεων, και αναμένουμε από την Πολιτεία αντίστοιχες παρεμβάσεις στο πεδίο των φορολογικών και ασφαλιστικών οφειλών, καθώς και ρύθμιση των κόκκινων δανείων» υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here