Λούκα Κατσέλη: Διασφαλισμένη έως τη Δευτέρα η ρευστότητα των τραπεζών

0
8

Όσο γρηγορότερα μπει το τραπεζικό σύστημα σε ομαλή λειτουργία τόσο μικρότερη είναι η πιθανότητα «κουρέματος» των καταθέσεων δήλωσε στο Mega η πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, Λούκα Κατσέλη.

Διευκρίνισε ότι θέμα κουρέματος δεν έχει τεθεί μέχρι στιγμής αλλά και πως «όλο το Ευρωσύστημα λειτουργεί από 1/1/2015 κάτω από την ευρωπαϊκή κοινοτική οδηγία που εγγυάται όλες τις καταθέσεις έως 100.000 ευρώ για κάθε δικαιούχο για κάθε λογαριασμό».

«Tο θέμα του κουρέματος έχει να κάνει με την φερεγγυότητα των τραπεζών, όπως ξέρετε οι εποπτικές αρχές και κυρίως η ΕΚΤ μαζί με τον Μηχανισμό Σταθερότητας, εγγυάται την σταθερότητα και την φερεγγυότητα κάθε τράπεζας που λειτουργεί στην Ελλάδα, το ίδιο είχε γίνει και τα προηγούμενα χρόνια, βρισκόμαστε σε συνεχή εποπτεία και έλεγχο από την ΕΚΤ», συμπλήρωσε.

Διαβεβαίωσε ότι η ρευστότητα των τραπεζών είναι εξασφαλισμένη έως την επόμενη Δευτέρα και υποστήριξε  ότι σε περίπτωση συμφωνίας με τους εταίρους έχει γίνει προεργασία ώστε «από την Τρίτη να μπορέσουμε να προβούμε σε πολλές περισσότερες τραπεζικές υπηρεσίες και σταδιακά να ομαλοποιηθούν όλες οι τραπεζικές λειτουργίες όσο γρηγορότερα γίνεται».

«Αν  θα πάρει 2 μέρες ή 3 μέρες ή όχι ή λίγο παραπάνω είναι τεχνικό θέμα», πρόσθεσε.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here