Λούκα Κατσέλη: «Είναι ώρα ευθύνης για όλους»

0
8

«Είναι ώρα ευθύνης για όλους», τόνισε η πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας κα Λούκα Κατσέλη, μιλώντας στην γενική συνέλευση της Τράπεζας.

«Για την κυβέρνηση που διαπραγματεύεται εξ ονόματος όλων μας και καλείται να αξιολογήσει με ιδιαίτερη προσοχή και ακρίβεια κάθε κίνηση, κάθε παράλειψη, κάθε απόφαση. Για το πολιτικό σύστημα και τους πολιτικούς εκπροσώπους μας που καλούνται να σταθμίσουν με ιδιαίτερη προσοχή τον λόγο, την στάση, την ψήφο τους. Για τους εκπροσώπους των μέσων μαζικής ενημέρωσης που οφείλουν περισσότερο από ποτέ να προάγουν την αξιόπιστη πληροφόρηση έναντι της επικίνδυνης παραπληροφόρησης.

Για το χρηματοπιστωτικό σύστημα που καλείται να διαφυλάξει τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα και να διαχειριστεί με ιδιαίτερη προσοχή την περιορισμένη ρευστότητα που διαθέτει. Για τον επιχειρηματικό κόσμο που είναι απαραίτητο να εξακολουθήσει την παραγωγική του δραστηριότητα εν μέσω γενικευμένης αβεβαιότητας. Για τον Έλληνα πολίτη που καλείται α επιδείξει υπευθυνότητα και συνέπεια .

Κάθε του πράξη, κάθε μας πράξη, από μια ανάληψη ή κατάθεση στις τράπεζες ή από την απόφαση πληρωμής ή μην οφειλών στα Ταμεία, στην εφορία ή σε τρίτους επηρεάζει τα συνολικά μεγέθη και τους βαθμούς ελευθερίας στην άσκηση πολιτικής και στη λήψη αποφάσεων», είπε μεταξύ άλλων η κ.Κατσέλη.

Η ίδια υπογράμμισε πως το τραπεζικό σύστημα έχει να διαχειριστεί δύο σημαντικές προκλήσεις: Το πρόβλημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων που με βάση τα στοιχεία του πρώτου τριμήνου του 2015 ξεπερνούν τα 100 δις.ευρώ και ανήλθαν στο 40,8% του συνόλου, αλλά και την πρόκληση να ανταποκριθεί το στις ανάγκες του νέου αναπτυξιακού προτύπου της χώρας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here