Λουτρό αίματος στο Άντεν. Εμπλοκή Ιράν και Σαουδικής Αραβίας

0
4
Νέες μάχες ξέσπασαν στο κέντρο του Άντεν,  ανάμεσα σε Χούτι και πολιτοφύλακες, υποστηρικτές του προέδρου της Υεμένης, Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι. Οι μάχες έχουν ως στόχο τον έλεγχο του κέντρου της πόλης.
Τα πρώτα φορτία ιατρικής βοήθειας έφτασαν στην πόλη, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με ανθρωπιστική καταστροφή, όπως καταγγέλλουν ανθρωπιστικές οργανώσεις. Κάτοικοι της πόλης δηλώνουν ότι είδαν δεκάδες πτώματα στους δρόμους της συνοικίας Κράιταρ, ενώ αρκετά κτίρια κάηκαν ή καταστράφηκαν από ρουκέτες. Με τεθωρακισμένα οχήματα, οι Χούτι κατάφεραν να καταλάβουν κάποιους δρόμους της συνοικίας Κράιταρ.
Από τα τεμένη του Άντεν ακουγόταν μήνυμα για τζιχάντ κατά των Χούτι.Νωρίς το απόγευμα, κάτοικοι της συνοικίας που βρίσκεται στο κέντρο του Άντεν δήλωσαν ότι οι Χούτι απωθήθηκαν. Το Ιράν -που στηρίζει τους Χούτι– έστειλε την Τετάρτη δύο πολεμικά πλοία στον Κόλπο του Άντεν. Τα ιρανικά πολεμικά πλοία θα περιπολούν τον κόλπο του Άντεν και την Ερυθρά Θάλασσα, σύμφωνα με τον αντιναύαρχο Χαμπιμπολάχ Σαγιαρί.
Το Ιράν αρνείται ότι δίνει όπλα στους Χούτι και καταδικάζει τους βομβαρδισμούς του υπό Σαουδική Αραβία συνασπισμού. Η ιρανική κυβέρνηση κάλεσε τις διάφορες φατρίες της Υεμένης να σχηματίσουν κυβέρνηση εθνικής ενότητας, ώστε να επιλυθεί η κρίση στη χώρα και επεσήμανε ότι εργάζεται για την επίτευξη του στόχου αυτού.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here