«Λουκέτο» έβαλε η Softex – Η οργή των εργαζομένων

0
58

 

Αναστάτωση προκάλεσε η απόφαση της τελευταίας χαρτοβιομηχανίας στην Ελλάδα, της Softex, να βάλει λουκέτο στο εργοστάσιό της.

Όπως ανακοινώθηκε από τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας στους περίπου 150 εργαζόμενους, το εργοστάσιο κλείνει οριστικά, καθώς η εταιρία δεν κατάφερε ποτέ να ανακάμψει από την πυρκαγιά τον περασμένο Ιούλιο στις κεντρικές εγκαταστάσεις στην Ιερά Οδό, η οποία κατέστρεψε πολλά μηχανήματα.

Η εταιρία δεσμεύτηκε να αποζημιώσει τους εργαζόμενους, ωστόσο εκείνοι αντέδρασαν έντονα, ζητώντας να τους κοινοποιηθούν επίσημα οι απολύσεις και όχι προφορικά.

Περίπου 100 εργαζόμενοι βρίσκονται έξω από το υπουργείο εργασίας, με το προεδρείο τους να ζητά συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο.

Οι ίδιοι δηλώνουν ότι δεν θα αποχωρήσουν από τις εγκαταστάσεις της εταιρίας και πως οι ζημιές από την πυρκαγιά μπορούν να αποκατασταθούν και το εργοστάσιο να συνεχίσει κερδοφόρα τη λειτουργία του.

Σημειώνεται ότι η πυρκαγιά στο εργοστάσιο της Softex ξέσπασε 2 μέρες πριν το δημοψήφισμα και υπό καθεστώς capital control.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here