Λύθηκε το πρόβλημα με τη στέγαση των αναπληρωτών στη Σαντορίνη

0
53

 

Μετά τη δημοσιότητα που πήρε το πρόβλημα της στέγασης αναπληρωτών εκπαιδευτικών λόγω ακριβών ενοικίων στη Σαντορίνη, η πλειονότητα των «αστέγων» βρήκε σπίτι για να μείνει με χαμηλότερο ενοίκιο.

Σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου Σαντορίνης Νίκου Ζώρζου στο protothema.gr, ανέφερε ότι περίπου τα 2/3 των αναπληρωτών, δασκάλων και καθηγητών, έχουν βρει σπίτι για να μείνουν και έως το τέλος του μήνα διαβεβαίωσε ότι θα λυθεί το πρόβλημα και για τους υπόλοιπους αναπληρωτές.

Συγκεκριμένα, από τους 67 εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης έχουν τακτοποιηθεί σε κατοικίες περίπου 40, ενώ από τους 22 εκπαιδευτικούς δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έχουν ενοικιάσει σπίτι οι 15.

Οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί μένουν προσωρινά άλλοι σε ξενοδοχεία ή φιλοξενούνται από συναδέλφους τους.

Όπως γράφει το protothema.gr, μετά τις διαστάσεις που πήρε η υπόθεση, υπήρξε ευαισθητοποίηση και προσφορά από κατοίκους και επαγγελματίες του νησιού που παραχώρησαν διαμερίσματα για ενοικίαση σε χαμηλότερες τιμές.

Επίσης, όπως είπε στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ο δήμαρχος της Σαντορίνης, θα κάνει προσπάθεια ο δήμος να εξασφαλιστούν κάποια χρήματα για να επιδοτηθεί το ενοίκιο των αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here