Μ. Βρετανία: Την υποψηφιότητά της ανακοίνωσε η Τερέζα Μέι

0
31

 

Την υποψηφιότητά της ως διάδοχος του Ντέιβιντ Κάμερον στην πρωθυπουργία της Μεγάλης Βρετανίας ανακοίνωσε η H υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας Τερέζα Μέι.

Η νέα «Μάργκαρετ Θάτσερ» οπως την αποκαλούν, επιδεικνύει αυστηρή στάση είτε πρόκειται για παραβατικά άτομα, είτε για παράτυπους μετανάστες ή ισλαμιστές ιεροκήρυκες.

Στην επιστολή της που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Times, δεσμεύτηκε να συσπειρώσει τους Βρετανούς.

«Μετά το δημοψήφισμα της περασμένης εβδομάδας, η χώρα μας χρειάζεται έναν ισχυρό και διακεκριμένο ηγέτη για να διανύσει αυτή την περίοδο οικονομικής και πολιτικής αβεβαιότητας και να διαπραγματευτεί με τους καλύτερους όρους την έξοδο από την ΕΕ», γράφει η Μέι.

Ανακοίνωσε επίσης ότι θέλει να αρχίσει ένα «ριζικό πρόγραμμα κοινωνικών μεταρρυθμίσεων» για να «κάνει τη Βρετανία μια χώρα στην υπηρεσία όλων«.

«Ορισμένοι θα πρέπει να αναλογιστούν ότι η κυβέρνηση δεν είναι παιχνίδι, είναι σοβαρή υπόθεση που έχει πραγματικές συνέπειες στη ζωή των ανθρώπων» πρόσθεσε η Μέι, υποδηλώνοντας χωρίς να τον κατονομάσει τον βασικό αντίπαλό της, πρώην δήμαρχο του Λονδίνου και επικεφαλής της εκστρατείας του Brexit Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος κέρδισε το στοίχημα και νίκησε στο δημοψήφισμα.

Το όνομα του νέου Βρετανού πρωθυπουργού αναμένεται να γίνει γνωστό στις 9 Σεπτεμβρίου, αφού ψηφίσουν τα 150.000 μέλη του Συντηρητικού Κόμματος που πρέπει να επιλέξουν μεταξύ των δύο επικρατέστερων από τους βουλευτές των Τόρις.

Ευρωσκεπτικίστρια η Μέι, είχε επιλέξει στην αρχή της χρονιάς να παραμείνει πιστή στον πρωθυπουργό και να υπερασπιστεί την παραμονή στην ΕΕ. Ωστόσο έκανε το ελάχιστο, υποστηρίζοντας ακόμη και έναν περιορισμό της μετανάστευσης -προσφιλές θέμα των υποστηρικτών του Brexit.

Η Μέι τηρεί μια συναινετική στάση που έκανε τη Sunday Times να την παρουσιάσει ως «το μόνο ικανό πρόσωπο να ενώσει τις αντίπαλες ομάδες του (συντηρητικού) κόμματος«.

Οι υποψήφιοι έχουν προθεσμία μέχρι σήμερα στις 14:00 ώρα Ελλάδος για να δηλώσουν την υποψηφιότητά τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here