Μαίνεται για τέταρτη ημέρα η φωτιά στην Κύπρο

0
18

 

Συνεχίζεται για τέταρτη ημέρα η προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην οροσειρά του Τροόδους. Από νωρίς το πρωί ξεκίνησαν το έργο της πυρόσβεσης και τα πτητικά μέσα. Την ίδια ώρα, το Τμήμα Δασών απευθύνει Έκκληση για εθελοντές στο Συντονιστικό Κέντρο Γαλάτας.

Στη μάχη ρίχθηκαν και τα τρία αεροσκάφη από τη Γαλλία που έφθασαν χθες στην Αεροπορική Βάση «Ανδρέας Παπανδρέου» στην Πάφο. Πρόκειται για τρία αεροπλάνα, ένα υποστηρικτικό και δύο πυροσβεστικά τύπου Canadair 415 μεταφοράς μέχρι και 8 τόνων νερού. Η πτήση τους διήρκεσε εννέα ωρες με δύο στάσεις ανεφοδιασμό καυσίμων στη Σικελία και την Κρήτη.

Τα πληρώματά τους άρχισαν να επιχειρούν στην περιοχή της μεγάλης πυρκαγιάς την αυγή , σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο».

Όπως δήλωσε ο Γάλλος πρέσβης  Ρενέ Τροκάζ, η Γαλλία είναι στο πλευρό της Κυπριακής Δημοκρατίας τη δύσκολη στιγμή, λέγοντας ότι είναι ώρα πένθους.

Χάθηκαν, είπε, άδικα δύο ανθρώπινες ζωές οι οποίοι καταπολέμησαν δύο μεγάλες πυρκαγιές.

Από τη Βάση «Ανδρέας Παπανδρέου» επιχειρούν επίσης τα πυροσβεστικά αεροσκάφη Air tractor που έφθασαν από το Ισραήλ, το ιταλικό Canandair, δύο ελληνικά πυροσβεστικά ελικόπτερα Super Ruma και τα πτητικά μέσα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here