Μαίνεται η φωτιά σε διπλό μέτωπο στα Δερβενοχώρια

0
5

 

Όλη τη νύχτα έδιναν μάχη με τις φλόγες οι πυροσβέστες καθώς η πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ του Σαββάτου κοντά στο χωριό Στεφάνη Βοιωτίας συνεχίζει το καταστροφικό της έργο κατακαίοντας εκτάσεις πευκοδάσους.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, στην περιοχή στάλθηκαν ενισχύσεις κατά την διάρκεια της νύχτας, προκειμένου να περιορίσουν την φωτιά, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες που ξεκίνησαν και πάλι τις πτήσεις αεροπλάνα και ελικόπτερα.

Συνολικά όλη τη νύχτα 140 πυροσβέστες με 65 οχήματα και 66 άτομα πεζοπόρο τμήμα μαζί με 30 του στρατού, 16 οχήματα ΟΤΑ και εθελοντές επιχειρούσαν να περιορίσουν την πυρκαγιά.

Οι πυροσβέστες επιχειρούσαν σε δύο μεγάλα μέτωπα, ένα προς νοτιοδυτικά και συγκεκριμένα προς την πλευρά της Μαγούλας και ένα με ανατολική κατεύθυνση, προς την πλευρά της Πάρνηθας.

Κάτοικοι αναφέρουν πως το απόγευμα του Σαββάτου άκουσαν εκρήξεις από την πλευρά του πευκοδάσους κι αμέσως μετά εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, καταγγέλλοντας ουσιαστικά εμπρησμό. Οι Αρχές διερευνούν τις καταγγελίες ενώ επιχειρείται η κατάσβεση της φωτιάς και ο εντοπισμός των αιτίων που την προκάλεσαν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here