Μαινόμενος Λοβέρδος κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας

0
6

 

 

Σφοδρή επίθεση κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος, για όσα δήλωσε για το Ασφαλιστικό.

Σε επίσημη ανακοίνωσή του που διακινεί το γραφείο τύπου του κόμματος, ο κ. Λοβέρδος κατηγορεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για αντισυνταγματική υπέρβαση καθήκοντος, αφού παίρνει θέση σε ένα πολιτικό ζήτημα και αναμειγνύεται στην εσωτερική πολιτική αντί να τηρεί θεσμική ουδετερότητα.

Μάλιστα ο πρώην υπουργός αντιμετωπίζει με σαρκασμό τον κ. Παυλόπουλο σημειώνοντας ότι ο ίδιος είχε ψηφίσει το PSI και έμμεσα τον κατηγορεί ότι παρεκκλίνει των καθηκόντων του και αντί να εκμαιεύει την πολιτική ενότητα ταυτίζεται με πολιτικά κόμματα, υπονοώντας τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ολόκληρη η δήλωσή του Ανδρέα Λοβέρδου έχει ως εξής:

» Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος έκανε χθες ένα πολύ μεγάλο λάθος.

Αναμείχθηκε στην πολιτική, διατυπώνοντας μάλιστα μια παράδοξη για τον ίδιο και για την αλήθεια άποψη, ότι το ασφαλιστικό της χώρας υποφέρει λόγω του PSI.

Πρώτον, η άποψη που διατύπωσε είναι άσκηση λειτουργίας αντίθετη με το Σύνταγμα. Δεν του επιτρέπεται να αναμιγνύεται στη πολιτική.

Δεύτερον εμπεριέχει αντίφαση με τον εαυτό του. Ο κ. Παυλόπουλος έχει ψηφίσει το PSI.

Τρίτον ο ισχυρισμός του είναι τελείως λανθασμένος γιατί τα ίδια τα στοιχεία τον διαψεύδουν. Το πρόβλημα που έχουν τα ασφαλιστικά ταμεία έχει να κάνει κυρίως με τη κρίση και την ύφεση και όχι φυσικά με το PSI που όσα ταμεία ακολούθησαν τότε την πολιτική συμβουλή της κυβέρνησης είχαν και κέρδος.

Εκείνο που πρέπει να τονιστεί είναι ότι σε αυτές τις συνθήκες της έντονης κρίσης χρειάζεται ενότητα και αυτός ο οποίος θα πρέπει να εκμαιεύει την ενότητα είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και δεν πρέπει να ταυτίζεται με πολιτικά κόμματα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here