Μαξίμου: Απτά αποτελέσματα φέρνει η εξωστρεφής και τολμηρή εξωτερική πολιτική

0
9

 

Ενημέρωση και αποτίμηση για το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Τουρκία, καθώς επίσης και ενημέρωση για το προσφυγικό, αλλά και για τη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς, πραγματοποιήθηκε στη σημερινή σύσκεψη κυβερνητικών στελεχών υπό τον Αλέξη Τσίπρα, στη Βουλή.

Αναφορικά με την ενημέρωση και αποτίμηση του ταξιδιού στην Τουρκία, κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως επισημάνθηκε ότι η επικαιροποίηση της συμφωνίας επανεισδοχής ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, αποτελεί σημαντικό χτύπημα στα κυκλώματα παράνομης διακίνησης.

Σημειώνουν ότι η συμφωνία αυτή, που δεν επιτεύχθηκε μέχρι τώρα ανάμεσα στην ΕΕ και την Τουρκία, επιτυγχάνεται ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, ως αποτέλεσμα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής. Αποδεικνύεται, τονίζουν οι ίδιες πηγές, ότι η τολμηρή και εξωστρεφής εξωτερική πολιτική φέρνει απτά αποτελέσματα.

Νωρίτερα κυβερνητικές πηγές σε ότι αφορά στα αποτελέσματα του ταξιδιού του πρωθυπουργού στην Τουρκία ανέφεραν πως από την πλευρά του Πρωθυπουργού υπήρξε σαφής τοποθέτηση ως προς τις τουρκικές παραβιάσεις και ανοιχτή κριτική ως προς το ζήτημα αυτό και υπήρξε επίσης ανοιχτή αναφoρά του Πρωθυπουργού στο ζήτημα του Casus belli αφού ζητήθηκε ευθέως ο τερματισμός των παραβιάσεων και των υπερπτήσεων και η άρση του casus belli.

Όπως τονίζουν ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο πρώτος πρωθυπουργός που μιλάει ανοιχτά για τα ζητήματα αυτά μέσα στην Τουρκία. Το ίδιο είχε γίνει άλλωστε και κατά το πρόσφατο ταξίδι στην Άγκυρα.

Παράλληλα, υπογραμμίζουν ότι η Ελλάδα παραμένει σταθερή στις πάγιες θέσεις της για τα ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here