Μαξίμου κατά ΔΝΤ: Έπεσε έξω στις προβλέψεις του (Pdf: Η έκθεση της Eurostat)

0
12

 

Eπίθεση προς το ΔΝΤ εξαπέλυσαν κυβερνητικές πηγές μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων της Eurostat, που δείχνουν πρωτογενές πλεόνασμα 0,7% για το 2015.

Όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά: «Τα αποτελέσματα της Eurostat παρουσιάζουν πρωτογενές πλεόνασμα 0,7% του ΑΕΠ για το 2015, όταν ο στόχος του προγράμματος που συμφωνήθηκε τον περασμένο Ιούλιο ήταν πρωτογενές έλλειμμα 0,25% και οι εκτιμήσεις του ΔΝΤ ήταν έλλειμμα 0,6%.

Με δυο λόγια έχουμε διαφορά από το στόχο 0,95% του ΑΕΠ, δηλ. 1,6 δισ. ευρώ ενώ το ΔΝΤ έπεσε έξω κατά 1,3% του ΑΕΠ, δηλ. 2,3 δισ. ευρώ.

Το αποτέλεσμα αυτό παρά τις δυσκολίες των capital controls αλλά και της προσφυγικής κρίσης δεν ήρθε τυχαία. Ήρθε με σκληρή προσπάθεια, οργανωμένο σχέδιο, και εξορθολογισμό των δαπανών του κράτους.

Τα στοιχεία αυτά βάζουν οριστικό τέλος στο παραμύθι της ΝΔ περί διαπραγμάτευσης που κατέστρεψε την οικονομία. Επίσης, το αποτέλεσμα αυτό εκθέτει πλήρως τόσο την αξιοπιστία των εκτιμήσεων του ΔΝΤ όσο και όσους μιλούν για την ανάγκη έκτακτων μέτρων για να πιάσει η Ελλάδα τους στόχους του 2018».

Νωρίτερα ο δημοσιογράφος των Financial Times Peter Spiegel είχε επιβεβαιώσει την έκθεση της Eurostat μέσα από τον λογαριασμό του στο Twitter όπου έγραψε πως «σύμφωνα με την έκθεση το δημόσιο χρέος της Ελλάδας έπεσε τον προηγούμενο χρόνο. Πρώτη φορά από την αρχή της κρίσης»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here