Μαξίμου κατά ΝΔ και Πρώτου Θέματος για τον πρέσβη της Βενεζουέλας

1
10

 

Την έντονη αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου προκάλεσε η επίκληση από τη Νέα Δημοκρατία του δημοσιεύματος του Πρώτου Θέματος, που εμπλέκει, όπως υποστηρίζει, τον πρωθυπουργό σε προσπάθεια συγκάλυψης σεξουαλικών παρενοχλήσεων από τον πρώην πρέσβη της Βενεζουέλας.

Παράγοντες της κυβέρνησης έκαναν λόγο για «ξαναζεσταμένο κιτρινισμό» και για «αναμάσημα μιας γνωστής ιστορίας του 2013, δηλαδή επί κυβερνήσεως ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, για την οποία ήταν ενήμερη η τότε ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών».

Οι κυβερνητικές πηγές σχολιάζουν σκωπτικά ότι «ο απελπισμένος από τη Βενεζουέλα πιάνεται» και κατηγορούν τη ΝΔ ότι «μπροστά στο πολιτικό της αδιέξοδο και στον απόηχο των αποκαλύψεων για τις «τρυφερές» της σχέσεις με ανθρώπους που κατηγορούνται για συστηματικό εκβιασμό, προσπαθεί να κάνει πολιτική τσαλαβουτώντας στον κιτρινισμό και την ξεφτίλα του Πρώτου Θέματος».

«Ας σοβαρευτούν λίγο, γιατί δεν πρόκειται να καταλάβουν για πότε θα μετεξελιχθούν σε κόμμα- τσίρκο», τονίζουν οι ίδιες πηγές.

Παράλληλα, επισημαίνουν ότι «πρόκειται για αναμάσημα μιας γνωστής ιστορίας του 2013, δηλαδή επί κυβερνήσεως ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, για την οποία ήταν ενήμερη η τότε ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών» και συμπληρώνουν ότι «αυτό που προσπαθούν να εμφανίσουν ως «συγκλονιστική αποκάλυψη» είναι μια επιστολή με την οποία ο Αλέξης Τσίπρας, ζητούσε από τον Πρόεδρο της Βενεζουέλας την αντικατάσταση του πρεσβευτή της χώρας στην Ελλάδα».

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here