Μαξίμου: Στο πλαίσιο της συμφωνίας τα νομοσχέδια

0
8

 

Tα νομοθετήματα «κινούνται αυστηρά στο πλαίσιο της συμφωνίας του περασμένου Ιουλίου και στο έδαφος που έχει διαμορφωθεί μέχρι τώρα, από την διαπραγμάτευση με τους θεσμούς» σχολιάζουν πηγές του Μαξίμου, σχετικά με το αν επρόκειτο για μονομερείς ενέργειες η κατάθεση του φορολογικού και του ασφαλιστικού στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα.

Παράλληλα επισημαίνουν ότι: «Είναι ανοιχτά σε παρατηρήσεις και αλλαγές που θα προκύψουν τόσο από τη δημόσια διαβούλευση, όσο και από τις περαιτέρω συζητήσεις από τους θεσμούς, έως την ολοκλήρωση της αξιολόγησης» και αναφέρουν ότι προωθούνται προκειμένου να επισπεύσουν το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της αξιολόγησης.

Επιπλέον, οι ίδιες πηγές ασκούν έντονη κριτική στη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καταλογίζοντάς της ότι προσπαθεί να τορπιλίσει την προοπτική της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης. Επιπλέον θέτουν σειρά ερωτημάτων, για τα οποία, όπως σημειώνουν, η ΝΔ «οφείλει» να ξεκαθαρίσει τη θέση της ευθέως προς τον ελληνικό λαό.

Τονίζουν μάλιστα ότι «αντί η Νέα Δημοκρατία να παίζει κλεφτοπόλεμο εκ του ασφαλούς, επιδιώκοντας πολιτικό όφελος από κάθε εξέλιξη, οφείλει να πει ευθέως στον ελληνικό λαό:

– Αν επιθυμεί να κλείσει ή όχι η αξιολόγηση.

– Αν θεωρεί ότι τα μέτρα που προωθούνται από την συμφωνία -και τα οποία διασφαλίζουν την προστασία των πιο αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων- είναι άδικα και αν έχει ένα διαφορετικό μείγμα μέτρων να προτείνει.

– Η ΝΔ μιλάει για περικοπή δαπανών και καταγγέλλει νέους φόρους. Να εξηγήσει: για ποιες δαπάνες μιλάει; Μισθούς, συντάξεις και κοινωνικό κράτος; Διαφωνεί με το ότι το νέο φορολογικό σύστημα επιβαρύνει τα υψηλά εισοδήματα με κλιμακωτή αύξηση;».

«Διαφορετικά», σχολιάζουν οι ίδιες πηγές, «η ΝΔ δεν κάνει τίποτα περισσότερο από αντιπολίτευση εκ του ασφαλούς».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here