Μακεδονικό Παρατηρητήριο: Διοργανώνει ημερίδα κατά της γιόγκα (ΦΩΤΟ)

0
38

 

Παγκόσμια Hμέρα της Γιόγκα η αυριανή και το Μακεδονικό Παρατηρητήριο για την προστασία του ελληνορθόδοξου πολιτισμού, της οικογένειας, της νεολαίας και του πολίτη αποφάσισε να πρωτοτυπήσει διοργανώνοντας μια ημερίδα κατά της γιόγκα, με τίτλο «Η Γιόγκα ασυμβίβαστη με την Ορθόδοξη πίστη».

Η ημερίδα θα λάβει χώρα την ερχόμενη Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη.

 

Το Μακεδονικό Παρατηρητήριο στο παρελθόν έχει διοργανώσει πολλές εκδηλώσεις με την ευλογία του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου και δεν είναι η πρώτη φορά που εναντιώνεται στη γιόγκα, καθώς η εκκλησία υποστηρίζει πως παρουσιάζεται ως γυμναστική, αλλά στην πραγματικότητα αποτελεί μία από τις 6 σχολές του Ινδουισμού.

Πέρυσι το ίδιο χρονικό διάστημα, λόγω της απόφασης του ΟΗΕ να καθιερώσει την 21η Ιουνίου ως Παγκόσμια Ημέρα Γιόγκα, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, είχε εκδώσει και σχετική ανακοίνωση μέσω της οποίας σημείωνε ότι η γιόγκα «αποτελεί θεμελιώδες κεφάλαιο της θρησκείας του ινδουισμού, έχει ποικιλομορφία σχολών, κλάδων, εφαρμογών και τάσεων και ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ “είδος γυμναστικής”.
Ως εκ τούτου, η “γιόγκα” τυγχάνει απολύτως ασυμβίβαστη με την ορθόδοξη χριστιανική πίστη μας και δεν έχει καμία θέση στη ζωή των χριστιανών».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here