Μακρόν: Η Βρετανία να μην ενεργεί ως «λαθρεπιβάτης» στην ΕΕ

0
3

 

Συνέντευξη στη γαλλική Le Monde έδωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας Εμανουέλ Μακρόν από τη Ρώμη όπου βρισκόταν και αναφέρθηκε στο βρετανικό δημοψήφισμα που διεξάγεται σε λίγα 24ωρα.

H Βρετανία δεν θα μπορεί να ενεργεί ως «λαθρεπιβάτης» στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην περίπτωση ενός Brexit, διεμήνυσε ο Μακρόν σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Δεν έχει νόημα να συμπεριφέρεται ως λαθρεπιβάτης» επισήμανε ο Μακρόν κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου μετά τη συνάντηση που είχε με τον Ιταλό ομόλογό του, Κάρλο Καλέντα.

Εάν η Βρετανία αποφασίσει να αποχωρήσει από την ΕΕ, η απάντηση των Ευρωπαίων εταίρων θα πρέπει να είναι «σαφής και αποφασιστική» και θα πρέπει ιδίως «να ζητηθεί από τη Βρετανία να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της σχετικά με τους όρους εξόδου της» προσέθεσε ο Γάλλος υπουργός. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 28ης Ιουνίου θα δώσει την ευκαιρία για να γίνει κάτι τέτοιο και θα πρέπει να επιδείξει αποφασιστικότητα απέναντι στη Βρετανία, εάν οι πολίτες της επιλέξουν να αποχωρήσουν από την ΕΕ, τόνισε ο Μακρόν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here