«Μαλλιά κουβάρια» στη Βουλή με το «καλημέρα σας» για τους καναλάρχες

 

Με την έναρξη της συνεδρίασης της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας και με αφορμή το αίτημα της ΝΔ να κληθούν στη Βουλή οι τέσσερις υπερθεματιστές των καναλιών, σημειώθηκε σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ της προέδρου της Επιτροπής Τασίας Χριστοδουλοπούλου και του βουλευτή της ΝΔ Μάκη Βορίδη.

Η πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε την κλήτευση των τεσσάρων υπερθεματιστών, ενώ παράλληλα συνέδεσε το αίτημα της με τη διαδικασία ελέγχου των πόθεν έσχες των τεσσάρων καναλαρχών, διαδικασία τη οποία χαρακτηρίζουν ως «ατελή».

Η Τασία Χριστοδουλοπούλου απέρριψε το αίτημα σημειώνοντας ότι ο έλεγχος των πόθεν έσχες των υπερθεματιστών έχει ολοκληρωθεί από την αρμόδια επιτροπή.

Η ΝΔ επέμεινε να γίνει δεκτό το αίτημα της με αποτέλεσμα να προκαλέσει την αντίδραση της Τασίας Χριστοδουλοπούλου, η οποία είπε: «Θέλετε να κάνετε την επιτροπή τσίρκο. Ως πρόεδρος της επιτροπής πρέπει να περιφρουρήσω το κύρος της».

Η πρόεδρος της Θεσμών και Διαφάνειας ρώτησε μάλιστα τον Μάκη Βορίδη αν «κάνουμε μάχες για τα τηλεοπτικά πρωινά» με τον βουλευτή της ΝΔ να απαντά σε έντονο ύφος: «Διολισθαίνετε στον αυταρχισμό. Είστε με τα καλά σας;».

Η Τασία Χριστοδουλοπούλου ανταπάντησε πως δεν λέει πουθενά πως η επιτροπή οφείλει να ασχολείται με τον «αφρό» της επικαιρότητας.

Στο σχόλιο μάλιστα που έκανε ο Μάκης Βορίδης λέγοντας πως «λέτε επικαιρότητα τα μεγάλα θεσμικά ζητήματα» η πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας απάντησε πως «δεν θα ανεχθώ να μου κάνετε συνδικαλισμό», κατηγορώντας την ΝΔ ότι κάνει «τηλεοπτικές» μάχες.

Τελικά το αίτημα της ΝΔ θα συζητηθεί εκ νέου την επόμενη Τρίτη.

Σχετικά Άρθρα


Αφήστε το σχόλιο σας

*

code