Μανιάτης: H κατάρρευση της χώρας θα έχει ονοματεπώνυμο και θα λέγεται ΣΥΡΙΖΑ

0
9

 

Στην καταγγελία ότι η κυβέρνηση θέλει να αναιρέσει τη μεγαλύτερη επένδυση της ΝΑ Ευρώπης, που θα καταστήσει το Ελληνικό διεθνές τοπόσημο, προχώρησε μέσω του ΣΚΑΪ ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννης Μανιάτης.

«Το δίλημμα είναι καθαρό: ή το Ελληνικό θα γίνει τόπος 70.000 νέων θέσεων εργασίας, ή θα παραμείνει αποθήκη ψυχών και χώρος διακίνησης ναρκωτικών. Τότε, η κατάρρευση της χώρας θα έχει ονοματεπώνυμο, και θα λέγεται ΣΥΡΙΖΑ» επεσήμανε, κάνοντας λόγο για «διαδικασία που έχει μέσα της βαθιές οικονομικές και πολιτικές σκοπιμότητες».

«Υπάρχει σοβαρή πιθανότητα η μεγαλύτερη επένδυση των τελευταίων δεκαετιών να ναυαγήσει, γιατί η κυβέρνηση αποφάσισε να ικανοποιήσει εσωκομματικούς οπλαρχηγούς στην περιοχή και το τοπικό της ακροατήριο» προειδοποίησε ο πρώην υπουργός Περιβάλλοντος.

«Γιατί δεν προχώρησαν στη διαδικασία χαρακτηρισμού ως ‘‘αρχαιολογικό χώρο’’ πριν την υπογραφή; Είναι απολύτως ύποπτο» είπε δε.

Η κυβέρνηση λογοδοτεί πλέον στον ελληνικό λαό, συνέχισε. «Αυτό που παραδίδουν είναι καλύτερο ή κατά πολύ χειρότερο από αυτό που παρέλαβαν; Οδηγούν τον τόπο προς την καταστροφή» σημείωσε ο κ. Μανιάτης.

Ο βουλευτής έκανε ακόμη λόγο για «κυβέρνηση παραλογισμού και σχιζοφρένειας», με ένα μέρος της να αντιμάχεται το άλλο.

Ο πρώην υπουργός Περιβάλλοντος διερωτήθηκε γιατί η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει στο Ελληνικό όπως έγινε παλαιότερα με το τραμ όταν βρέθηκαν αρχαία και συνεχίστηκε απρόσκοπτα η κατασκευή του.

Όπως ανέφερε, μόνο το σαββατοκύριακο η κυβέρνηση παρουσίασε δείγματα ανακολουθίας στις επενδύσεις και στις συμφωνίες με τους θεσμούς, με τον υπουργό Περιβάλλοντος Πάνο Σκουρλέτη να βάλλει κατά του Στέργιου Πιτσιόρλα για τη μικρή ΔΕΗ ενώ ο ίδιος ο κ. Μανιάτης κατέθεσε ΦΕΚ της 25ης Μαΐου 2016 με υπογραφή Σκουρλέτη, Δραγασάκη, Τσακαλώτου με το οποίο έχουν συμφωνήσει για την πώληση της 17% της ΔΕΗ. «Ο Σκουρλέτης αντιμάχεται τον Σκουρλέτη» δήλωσε δηκτικά.

Ως άλλο δείγμα κυβέρνηση ανακολουθίας ο Γιάννης Μανιάτης χαρακτήρισε το νέο νόμο Σπίρτζη για τα υδατοδρόμια, με τα οποία απαγορεύεται στον ιδιωτικό τομέα κατασκευή ιδιωτικών υδατοδρομίων, αλλά και η συνάντηση του Πάνου Σκουρλέτη με κατοίκους της Κηφισίας για τα πλευρικά διόδια σε Βαρυμπόμπη και Άγιο Στέφανο, για τα οποία ο υπουργός Περιβάλλοντος είπε ότι διαφωνεί ενώ ο υπουργός Υποδομών κ. Σπίρτζης τα έχει υπογράψει.

«Να ξεκαθαρίσει την κατάσταση ο πρωθυπουργός»

«Δεν θέλει επενδύσεις η κυβέρνηση, με το ζόρι υπογράφουν… Γιατί υπεγράφη το Ελληνικό; Υπέγραψαν το Ελληνικό γιατί τούς έβαλαν το μαχαίρι στο λαιμό οι δανειστές και για να πάρουν τα χρήματα» τόνισε από την πλευρά της η βουλευτής της ΝΔ Άννα Ασημακοπούλου.

«Βρίσκουν δικαιολογίες και τρόπους για να δικαιολογηθούν στην εκλογική τους πελατεία που κι αυτή δεν θέλει τις επενδύσεις» σχολίασε η βουλευτής της ΝΔ. Κάλεσε δε, τον πρωθυπουργό να ξεκαθαρίσει την κατάσταση.

«Θέλει η κυβέρνηση επενδύσεις ή θα κάνει ένα βήμα μπρος και 50 πίσω; Είναι ο αεροδιάδρομος αρχαιολογικός χώρος; Είναι για να γελάς» παρατήρησε η κ. Ασημακοπούλου.

«Οι περισσότεροι στην κυβέρνηση είναι εναντίον των επενδύσεων και θα κάνουν τα πάντα για να μην γίνουν οι ιδιωτικοποιήσεις» τόνισε στον σταθμό μας και ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here