Μανουέλ Βαλς: Η Γαλλία «δεν θα διστάσει» να επαναφέρει ελέγχους στα σύνορα

0
8

Η Γαλλία «δεν θα διστάσει» να επαναφέρει ελέγχους στα σύνορά της προκειμένου να διαχειριστεί τις εισροές προσφύγων και μεταναστών, δήλωσε μεταξύ άλλων ο γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς, τη στιγμή που σειρά ευρωπαϊκών κρατών ακολουθούν το παράδειγμα του Βερολίνου και παγώνουν την ελεύθερη μετακίνηση εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Να υπενθυμιστεί ότι από την Κυριακή, Γερμανία, Ουγγαρία, Αυστρία και Σλοβακία έχουν αναστείλει προσωρινά το Σένγκεν, ενώ υπάρχουν πληροφορίες πως και η Σλοβενία εξετάζει μια παρόμοια κίνηση.

Ο κ. Βαλς είπε όμως ότι το να «κλείνουμε τα πάντα» σημαίνει «κλείνουμε τα μάτια στους πρόσφυγες που πεθαίνουν στις πόρτες μας», διευκρινίζοντας παράλληλα πως το μήνυμα «ανοίγουμε τα πάντα» σημαίνει ότι δεν λαμβάνονται υπόψη οι «δυσκολίες της γαλλικής κοινωνίας».

Την Δευτέρα, οι υπουργοί Εσωτερικών της Ε.Ε. δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν για το διαμοιρασμό 120.000 προσφύγων που εισήλθαν στην Ευρώπη μέσω Ελλάδας, Ιταλίας και Ουγγαρίας, τη στιγμή που όλες οι εκτιμήσεις τοποθετούν τον αριθμό των φετινών αφίξεων σε πάνω από 400.000 ανθρώπους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here