Μανταλένα Παπαδοπούλου: Η προσφυγική κρίση δοκιμάζει τη συνοχή της ΕΕ

0
7

 

Την ανησυχία της για την προσφυγική κρίση, «η οποία δοκιμάζει την συνοχή της ΕΕ», εξέφρασε η εκπρόσωπος ΑΝΕΛ, Μανταλένα Παπαδοπούλου, σε συνέντευξή της στο Kontra Channel.

Όπως τόνισε: «Βλέπουμε ορισμένες χώρες για λόγους εσωτερικής νομιμοποίησης κι επειδή αυξάνονται τα ποσοστά των ακροδεξιών κομμάτων να βγάζουν κορώνες, όπως οι κατάπτυστες δηλώσεις του Σλοβάκου Πρωθυπουργού εναντίον της Ελλάδας».

Επισημαίνοντας τη δυναμική που διέπει τις διακρατικές σχέσεις, η κ. Παπαδοπούλου είπε ότι «αυτό που βλέπουμε είναι ότι οι ηγέτες των ευρωπαϊκών χωρών επιδιώκουν την περαιτέρω εμβάθυνση και οι ΑΝΕΛ εδραζόμενοι στη θέση ότι τα κράτη μέλη πρωτίστως ενδιαφέρονται για το εθνικό τους συμφέρον παρακολουθούμε με ενδιαφέρον ποιες θα είναι οι εξελίξεις».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής της σημείωσε: «Δεν έχει γίνει σωστή ανάγνωση των δηλώσεων του κ. Μουζάλα. Αυτό που είπε είναι ότι η χώρα μπορεί να διαχειριστεί έναν αριθμό προσφύγων εάν κι εφόσον χρειαστεί. Δεν πρέπει επ’ ουδενί η Ελλάδα να σταματήσει να είναι χώρα «τράνζιτ» – πέρασμα όλων των μεταναστευτικών ροών. Η πλειονότητα των ευρωπαϊκών κρατών στην Ε.Ε. συμφωνεί στο συγκεκριμένο, εκτός από μια μικρή ομάδα χωρών που διαφωνεί για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης».

Σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση είπε ότι αυτή θα πρέπει να ολοκληρωθεί το γρηγορότερο δυνατό, ώστε μετά να ανοίξει η συζήτηση για το χρέος «όπως ρητά προβλέπεται στη συμφωνία (του καλοκαιριού)».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here