Μανουέλ Βαλς: Η Ελλάδα δεν μπορεί να λείπει από την καρδιά της Ευρώπης

0
10

«Είμαστε μπρος σε μια ιστορική στιγμή… η Ελλάδα δεν μπορεί να λείψει από την καρδιά της Ευρώπης», δήλωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς σε πρωινή συνέντευξή του στο ραδιόφωνο France Inter.

«Η Ελλάδα είναι μια μεγάλη χώρα για την ιστορία μας που έχει σημασία. Είναι μια χώρα με προσόντα, τον τουρισμό της, τη ναυτιλία της, την γεωργία της», υποστήριξε ο Μανουέλ Βαλς.

Ανέφερε επίσης πως η συμφωνία θα υποβληθεί προς επικύρωσή της στο γαλλικό κοινοβούλιο, διευκρινίζοντας ότι είναι πολύ πιθανό να υποβληθεί στο Κοινοβούλιο την ερχόμενη Τετάρτη.

Σε ερώτημα ακροατή εάν θεωρεί ότι «μπορούμε να οικοδομήσουμε κάτι σταθερό ταπεινώνοντας έναν λαό, και εάν η Συνθήκη των Βερσαλιών δεν θα πρέπει να θυμίζει σε όλους ότι είναι πολύ σοβαρό και επικίνδυνο να ταπεινώνεται ένας λαός», ο πρωθυπουργός της Γαλλίας απάντησε:

«Δεν θα πρέπει ποτέ να ταπεινώνεται ένας λαός, δεν θα πρέπει ποτέ να ταπεινώνεται μια κυβέρνηση(…) γι αυτό η θέση της Γαλλίας ήταν σταθερή κάνοντας τα πάντα για την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη, και διατηρώντας όλα τα δεδομένα της εθνικής της κυριαρχίας», δήλωσε ο Μανουέλ Βαλς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here