Μάρδας: Δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για την άρση των capital controls

0
6
ÁÈÇÍÁ- ÊïéíÞ óõíÝíôåõîç Ôýðïõ ôçò ÂáëáâÜíç, ôïõ ÌÜñäá êáé ôïõ ÄçìÞôñç Óôñáôïýëç. (Eurokinissi/ÆÙÍÔÁÍÏÓ ÁËÅÎÁÍÄÑÏÓ)

Δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για την άρση των κεφαλαιακών περιορισμών δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο αναπλ. υπ. Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, τονίζοντας ωστόσο ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η ταχύτερη δυνατή εξομάλυνση της λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος,

Αναφερόμενος στα δημόσια ταμεία, ο κ. Μάρδας είπε ότι «έως τώρα ο προϋπολογισμός βγαίνει», προσθέτοντας όμως πως θα πρέπει να δούμε και τις εξελίξεις των επόμενων μηνών, με δεδομένο ότι ξαναρχίζει η διαπραγμάτευση με την τρόικα.

Άγνωστο παραμένει αν θα συναντηθεί με τους εκπροσώπους των δανειστών, σημειώνοντας ότι οι σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν από την ηγεσία της κυβέρνησης. «Αν αποφασιστεί να τους δω, θα τους δω, αλλιώς δεν θα τους δω», δήλωσε.

Κληθείς να απαντήσει για τα σχέδια του Γιάνη Βαρουφάκη για «Σχέδιο Β» που θα δημιουργούσε ένα παράλληλο σύστημα πληρωμών, ανέφερε ότι ποτέ δεν τέθηκαν σε επίπεδο θεσμικών κυβερνητικών οργάνων και ουδέποτε αποτέλεσαν μέρος της οικονομικής πολιτικής.

Υπογράμμισε πως ποτέ δεν υπήρξε εμπλοκή του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους σε αυτές τις ιδέες, αποσαφηνίζοντας παράλληλα ότι ο κρατικός προϋπολογισμός «δεν έχει λάβει υπόψη τίποτε από όλα αυτά».

Τέλος, αρνήθηκε να σχολιάσει αν οι κινήσεις του τέως υπουργού Οικονομικών πρέπει να ερευνηθούν από τη Δικαιοσύνη, λέγοντας πως αυτό δεν αφορά το οικονομικό επιτελείο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here