Μάρδας: Έχουμε συμφωνήσει στο 90% με τους δανειστές

0
10

Τα έχουμε βρει με τους δανειστές στο 90% των θεμάτων που συζητάμε υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας προσθέτοντας ότι για το υπολειπόμενο 10% μπορεί να γίνεται συζήτηση το επόμενο διάστημα.

Από την Χαλκιδική, ο κ. Μάρδας τόνισε πως «όλες οι ενδείξεις που έχουμε, δείχνουν ότι υπάρχει πρόθεση και από τα δύο μέρη έτσι ώστε να κλείσει η διαπραγμάτευση και να φθάσουμε σε μία συμφωνία». Πρόσθεσε όμως στη συνέχεια, ότι πρέπει «σε σύντομο χρονικό διάστημα, να κλείσει αυτή η διαπραγμάτευση, έτσι ώστε η οικονομία να βρει και πάλι τον βηματισμό της. Αυτό είναι το ζητούμενο».

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών σημείωσε πως στις 18 Ιουνίου, στη συνεδρίαση του Εurogroup, είναι πιθανό να καταλήξουμε και να φθάσουμε σε κάποιο αποτέλεσμα.

Ως προς τα «αγκάθια» υποστήριξε πως στο πρωτογενές πλεόνασμα έχουμε σύμπτωση απόψεων, πάρα τις μικρές διαφορές που υπάρχουν. «Τα σημεία στα οποία εξακολουθεί να υπάρχει διάλογος είναι το συνταξιοδοτικό αλλά και θέματα που συνδέονται με τα εργασιακά, τις συλλογικές συμβάσεις κ.τ.λ».

Ο ίδιος έδωσε και ποσοστά λέγοντας πως οι διαφωνίες «αφορούν περίπου στο 10% των προβλημάτων του συνόλου»:

«Όταν λοιπόν έχουμε λύσει το 90% του συνόλου, το 10% μπορούμε να εξακολουθούμε να το συζητάμε το επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς δεν κλείνει μια συμφωνία, κλείνει ένας κύκλος μιας συμφωνίας. Έχοντας ως δεδομένο, ότι στο 90% έχουμε φθάσει σε ένα αποτέλεσμα, αναρωτιέται ο οποιοσδήποτε, πως είναι δυνατόν να μην υπογραφεί μια συμφωνία.»

Τέλος, σχετικά με τις υποχρεώσεις της χώρας ο κ.Μάρδας ανέφερε:

«Αύριο πληρώνουμε μισθούς 15νθήμερου, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα. Αύριο πληρώνουμε την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και κάποιες άλλες διεθνείς υποχρεώσεις πληρώνονται και αυτές κανονικά. Από κει και πέρα, εμάς η δική μας δουλειά σαν λογιστήριο του κράτους, είναι να μπορούμε να πληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας στο χρόνο που πρέπει και σύμφωνα με τα δεδομένα που έχουμε. Μέχρι τώρα, σε αυτό το θέμα ανταποκρινόμαστε στο 100%.»

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here