Μάρδας: Φορολογικά κίνητρα υπέρ των εξαγωγών από το 2016

0
7

 

Στις αρχές της επόμενης χρονιάς θα ψηφιστεί ο νόμος για τα φορολογικά κίνητρα υπέρ των εξαγωγικών επιχειρήσεων, τα οποία θα είναι συμβατά με όσα προβλέπονται από την ΕΕ, υπογράμμισε ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις διεθνείς οικονομικές σχέσεις, Δημήτρης Μάρδας, μιλώντας στην εκδήλωση που διοργάνωσαν, στη Θεσσαλονίκη το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο και ο Όμιλος Νέων, Επιστημόνων και Επαγγελματιών Επαγγελματιών , HUMANS.

Υπογράμμισε επίσης ότι η κυβέρνηση δρομολογεί την αξιοποίηση των βιομηχανικών κουφαριών, μέσα από την πώλησή τους σε χαμηλή τιμή.

Ο κ. Μάρδας επισήμανε ότι το υπουργείο βρίσκεται σε συζητήσεις με τη ΔΕΘ για τη διοργάνωση τριών επιχειρηματικών συναντήσεων, δύο στη Θεσσαλονίκη και μιας στην Αθήνα, με τη συμμετοχή επιχειρήσεων από τα Βαλκάνια, τη Μαύρη Θάλασσα και τις αραβικές χώρες. Ακόμη, σχεδιάζεται η διοργάνωση ετήσιου συνεδρίου και κλαδικών εκθέσεων.

Πρόσθεσε, δε, ότι θα συζητηθεί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το ενδεχόμενο να αξιοποιήσει η Ελλάδα τα άρθρα 107 και 108 της Συνθήκης της Λισαβόνας, που προβλέπουν την εν δυνάμει προστασία της εγχώριας παραγωγής κάτω από συνθήκες κρίσης. Συγκεκριμένα, η χώρα μας θα ζητήσει να ενταχθούν στο καθεστώς αυτό κλάδοι που συνδέονται με τις κρατικές προμήθειες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here