Μάρδας: Η νήσος Αιγιλεία μπορεί να γίνει το θερινό Νταβός

0
5

Το νησί Αιγιλεία, απέναντι από τα Νέα Στύρα Ευβοίας, είναι η επιλογή του υφυπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Μάρδα για να μετατραπεί στο θερινό Νταβός. Όπως είπε ο ίδιος πριν από λίγο στο Mega, στόχος είναι να δημιουργηθεί εκεί ένα κέντρο Τεχνών και Φιλοσοφίας και ένα συνεδριακό κέντρο, οπού μία φορά το χρόνο, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, θα συναντώνται οι αρχηγοί των κρατών.

Απαντώντας σε ερώτηση για το κόστος των υποδομών, σημείωσε ότι το σχέδιο της κυβέρνησης προβλέπει την ανοικοδόμηση των απαιτούμενων κτηρίων φιλοξενίας των διεθνών προσωπικοτήτων, με έξοδα του εκάστοτε κράτους.

Σύμφωνα με την πρόταση του κ. Μάρδα, φιλοδοξία είναι η πολιτεία να το ανακηρύξει σε Νησί Ειρήνης, Πολιτισμού και Ανταλλαγής Ιδεών.

Όπως διευκρίνισε, πρόκειται για ένα σχέδιο το οποίο έχει ανακοινωθεί εδώ και τρεις μήνες, δεν πρόκειται για κάτι καινούριο.

Στις σημερινές του δηλώσεις είπε ακόμα ότι θα παραθέσει τις προτάσεις του και στον πρόεδρο Ολάντ, που θα επισκεφθεί αυτή την εβδομάδα την Αθήνα.

Ο υφυπουργός είπε ακόμα ότι στο πλαίσιο των προτάσεων του για την προσέλκυση επενδύσεων θα ήθελε να φέρει στην Ελλάδα μεγάλους καλλιτέχνες, όπως τη Σίρλεϊ Μπάσει και τη Μπιγιονσέ, προκείμενου να διαφημίσουν τη χώρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here