Μάρδας: Πρόσφυγες ενδιαφέρονται να αγοράσουν πλοία

0
10

 

Επιμένει στην πρόταση για επενδύσεις από πρόσφυγες μιλώντας στο «MEGA Σαββατοκύριακο» ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας.

Παράλληλα, ο κ. Μάρδας επέμεινε στην πρότασή του για επενδύσεις από πρόσφυγες, η οποία, όπως δήλωσε, έχει δοθεί στους αρμόδιους υπουργούς και μελετάται.

«Επιμένουμε γιατί η γνώση μας από την προηγούμενη εβδομάδα έχει αυξηθεί πάρα πολύ με ένα σύνολο πληροφοριών που έχουμε συγκεντρώσει», ανέφερε.

Διευκρίνισε ακόμη ότι δεν είπε πως «πλούσιοι πρόσφυγες υπάρχουν στην Ειδομένη και τον Πειραιά», αλλά ότι «υπάρχουν πλούσιοι πρόσφυγες στο σύνολο των Σύρων που έρχονται στη χώρα μας ως πρόσφυγες».

Παρέπεμψε, μάλιστα, σε δημοσίευμα εφημερίδας στις 25 Μαρτίου που «αναφερόταν σε έναν τέτοιο συγκεκριμένο κόσμο ο οποίος ασχολείται με τα θέματα της ναυτιλίας και εξέφρασαν ενδιαφέρον αγοράς πλοίων ή οτιδήποτε άλλων έχει σχέση με τη ναυσιπλοΐα».

Ο υφυπουργός Εξωτερικών είπε, πάντως, ότι η πληροφόρησή του δεν είναι από τον Τύπο αλλά από έρευνα που έχει γίνει και έχει σχέση με τη διεθνή πρακτική.

Επισης, όσον αφορά στο θέμα της διαπραγμάτευσης, μια ημέρα μετά τις αποκαλύψεις, μέσω Wikileaks, για τον διάλογο Τόμσεν – Βελκουλέσκου για την Ελλάδα, ο υφυπουργός τόνισε πως στόχος της κυβέρνησης είναι να τελειώσει η διαπραγμάτευση το ταχύτερο δυνατόν.

Ανέφερε ότι πρόκειται για «μια συζήτηση δύο ατόμων, ως εκ τούτου αν υπάρχει κάποια θέση εκ μέρους των πιστωτών ότι πρέπει να φτάσει η διαπραγμάτευση εκεί και έρθει και επίσημα στο τραπέζι», τότε η απάντηση της κυβέρνησης θα είναι ότι «πρέπει να τελειώσουμε το ταχύτερο δυνατό».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here