Μάρδας: Θα αλλάξει ο ΕΝΦΙΑ, αλλά λίγο αργότερα

0
7

«Ο ΕΝΦΙΑ θα αλλάξει αλλά λίγο αργότερα» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας.

 

Ο υπουργός μιλώντας στο Star ξεκαθάρισε ότι ο φόρος ακινήτων θα αλλάξει με έναν άλλο φόρο από τον ΕΝΦΙΑ. Είπε, επίσης, ότι με το νέο φόρο θα υπάρξει ελάφρυνση για τη μικρή και μεσαία ακίνητη περιουσία και «δικαιότερη φορολόγηση» για τις μεγαλύτερες περιουσίες. Απέφυγε, ωστόσο, να αναφέρει τον εισπρακτικό στόχο που θα έχει ο νέος φόρος αλλά υποστήριξε ότι δεν θα πρόκειται απλώς για μια αλλαγή ονόματος του ΕΝΦΙΑ με μικροαλλαγές.

Το σχετικό νομοσχέδιο, όπως είπε, επεξεργάζεται η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων και από αυτή την επεξεργασία θα προκύψουν και οι λεπτομέρειες για το νέο φόρο, ενώ απέφυγε να πει πόσα κλιμάκια θα έχει η κλίμακα του νέου φόρου.

Για το θέμα του ΦΠΑ ο κ. Μάρδας είπε ότι δεν θα γίνει αύξηση στον τουρισμό, αλλά υπάρχει ενδεχόμενο αύξησης των συντελεστών σε δυο νησιά του Αιγαίου, εννοώντας τη Μύκονο και τη Σαντορίνη.

Μιλώντας για τα τεχνικά κλιμάκια είπε ότι «έρχονται με πέντε ερωτήματα και γίνονται επτά, δεν μπορεί να υπάρχουν συνέχεια απαιτήσεις», προσθέτοντας ότι «δώσαμε ό,τι στοιχεία χρειάζονται τεχνικά κλιμάκια». Όταν συζητάς 50 ενότητες και διαφωνείς σε τέσσερις, δεν υπάρχει λόγος εμμονής στις διαφωνίες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here