Μαριάς: Η Τουρκία δεν έχει καμία θέση στην ΕΕ – Απαιτεί μπαξίσια χωρίς να κάνει τίποτα

0
7

 

«Η Τουρκία δεν έχει καμία θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση» ανέφερε ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής καθηγητής Νότης Μαριάς σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Russia today». Απαρίθμησε τις παραβιάσεις της Τουρκίας στον ελληνικό εναέριο χώρο, τις απειλές με casus-belli προς την Ελλάδα και υπενθύμισε ότι εξακολουθεί να έχει καταλάβει το 37% του κυπριακού εδάφους.

Ο κ. Μαριάς υπογράμμισε παράλληλα, την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο εσωτερικό της χώρας, την έλλειψη ελευθερίας στον Τύπο, την φίμωση των πολιτών και τους συνεχείς βομβαρδισμούς κατά των Κούρδων.

Με αυτά τα δεδομένα, «η Τουρκία δεν μπορεί να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης» τόνισε.

Σχετικά με την προσφυγική κρίση, κατήγγειλε την Τουρκία ότι «υποθάλπει τα δουλεμπορικά κυκλώματα και έχει γεμίσει τα νησιά του Αιγαίου με χιλιάδες πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες».

Σχετικά με τη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας της 18ης Μαρτίου, ο Νότης Μαριάς τόνισε ότι «για άλλη μια φορά η Τουρκία εκβιάζει την ΕΕ απαιτώντας επιπλέον μπαξίσια (…) επιμένοντας για την κατάργηση της βίζας στους Τούρκους πολίτες, χωρίς να έχει εκπληρώσει η ίδια τις προϋποθέσεις για τις οποίες έχει δεσμευθεί».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here