Μαρτυρία για το δυστύχημα στην Αίγινα: Έχω ακόμη τον ήχο της σύγκρουσης στα αυτιά μου

0
8

 

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία ανθρώπου που είδε τη φονική σύγκρουση του ταχύπλοου με τη λάντζα στο στενό της Μονής ενώ βρισκόταν στην παραλία της Πέρδικας.

Αυτός ήταν που κάλεσε στις 12.48 της 16ης Αυγούστου το Λιμεναρχείο του νησιού και ενημέρωσε για τη σύγκρουση του ταχύπλοου «Ντουέντε» με το τουριστικό σκάφος «Αντωνία».

«Εχω ακόμη αυτό τον τρομερό ήχο στα αυτιά μου, τον ήχο της σύγκρουσης», λέει στην «Καθημερινή» ο αυτόπτης μάρτυρας του δυστυχήματος που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

«Οταν άκουσα το μπαμ, γύρισα το κεφάλι αμέσως και είδα το ταχύπλοο να περνάει πάνω από το σκάφος και να το τουμπάρει. Το τουριστικό βυθίστηκε αμέσως, σε δύο λεπτά, ενώ αυτομάτως το ταχύπλοο σταμάτησε, έμεινε ακυβέρνητο και φαινόταν να το παρασύρει το ρεύμα. Αργότερα, είδα ένα γκρίζο φουσκωτό στο πλάι του που άρχισε να το σέρνει», προσθέτει.

Ο αυτόπτης μάρτυρας έκανε μπάνιο στην Πέρδικα και, όπως λέει, οι φωνές των ναυαγών του τουριστικού σκάφους που καλούσαν σε βοήθεια έφταναν μέχρι την ακτή. Η πρώτη του ενστικτώδης αντίδραση ήταν να καλέσει το 100, αλλά από την αστυνομία του είπαν ότι δεν μπορούν να τον βοηθήσουν. Ακολούθως βρήκε το τηλέφωνο του Λιμεναρχείου Αίγινας και τους ειδοποίησε. Η κλήση του και τα στοιχεία του περιλαμβάνονται σε έκθεση του Λιμενικού ως η πρώτη ειδοποίηση από αυτόπτη μάρτυρα. Ωστόσο, κανείς δεν του ζήτησε αργότερα να καταθέσει σχετικά με το περιστατικό. «Τους είπα ότι ο κόσμος πεθαίνει», λέει ο μάρτυρας στην «Κ» για την κλήση του, ζητώντας να μη δημοσιοποιηθεί το όνομά του.

Μετά τη διαφωνία ανακρίτριας και εισαγγελέως, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά πρόκειται να αποφασίσει εντός της εβδομάδας για την προφυλάκιση του 77χρονου χειριστή του ταχυπλόου Θρασύβουλου Λυκουρέζου. Μέχρι τότε θα βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here