Μάρτυρας στη δίκη Χ.Α: Οι χρυσαυγίτες ήρθαν επιθετικοί – Αμυνόμενη η παρέα του Φύσσα

0
7

 

Η παρέα του Παύλου Φύσσα ήταν αμυνόμενη, κατέθεσε απαντώντας σε ερώτησεις της πολιτικής αγωγής ο Δημήτρης Χατζησταμάτης, που καταθέτει στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Ο μάρτυρας, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, υποστήριξε πως η ομάδα των χρυσαυγιτών που βρισκόταν έξω από το «Κοράλλι», ήταν αυτή που είχε επιθετική συμπεριφορά απέναντι στην παρέα του μουσικού ενώ και κατά την εξέτασή του επανέλαβε, πως του είχε κάνει εντύπωση η πειθαρχία που είχαν τα συγκεντρωμένα μέλη της Χρυσής Αυγής.

Νωρίτερα ο μάρτυρας κατέθεσε την εκτίμησή του, πως ο Γιώργος Ρουπακιάς προέβη στην πράξη του, σε βάρος του μουσικού, «για να ανέβει ιεραρχικά στην οργάνωση».

Η υπεράσπιση των κατηγορουμένων ζήτησε από το δικαστήριο να μεριμνήσει, ώστε να διευκρινιστεί ο λόγος που ο μάρτυρας, μετά το έγκλημα σε βάρος του Φύσσα, μετακινήθηκε από τις φυλακές Κορυδαλλού που υπηρετούσε, στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Όπως ανέφεραν, με αφορμή την παρουσία του στο τραγικό περιστατικό, διενεργείται πειθαρχικός έλεγχος και ζήτησαν από το δικαστήριο να εξασφαλίσει τα σχετικά έγγραφα «για να μπορεί η υπεράσπιση να αξιολογίσει την κατάθεση του μάρτυρα«. Ο μάρτυρας αμέσως μετά τη δολοφονία, είχε καταθέσει στην υπηρεσία του αναφορά «σχετικά με τα περιστατικά της ανθρωποκτονίας του Παύλου Φύσσα«. Η διαδικασία θα συνεχιστεί την Παρασκευή στο Εφετείο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here