Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες στην Πορτογαλία

0
7

 

Η βόρεια Πορτογαλία έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από τις πυρκαγιές που καίνε από το Σάββατο συνεπικουρούμενες από τις υψηλές θερμοκρασίες που κυμαίνονται γύρω στους 35 βαθμούς. Για τρεις μεγάλες πυρκαγιές στις περιοχές Αβέιρο και Μπράγκα κινητοποιήθηκαν 785 πυροσβέστες και 270 οχήματα.

Ωστόσο, από το βράδυ φωτιές μαίνονται και στη νότια Πορτογαλία, όπου περίπου 300 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από το νησί Μαδέρα και από το νότιο τμήμα της χώρας λόγω των δασικών πυρκαγιών.

Στη Μαδέρα, πολλά σπίτια καταστράφηκαν ολοσχερώς από διάφορες πυρκαγιές που ξέσπασαν στην περιοχή Φουνσάλ, πρωτεύουσα του αρχιπελάγους, ενώ περίπου 250 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους και πέρασαν τη νύχτα με ασφάλεια σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις, σύμφωνα με την αξιωματούχο της περιφερειακής κυβέρνησης, αρμόδια για την πολιτική προστασία Ρουμπίνα Λεάλ.

«Δεν γνωρίζω για να πω πόσα σπίτια καταστράφηκαν γιατί οι ομάδες διάσωσης βρίσκονται ακόμη επιτόπου και πρέπει πρώτα να υποστηρίξουμε τον εκτοπισθέντα πληθυσμό και να θέσουμε υπό έλεγχο την πυρκαγιά», δήλωσε σύμφωνα με το Lusa.

Στην κοινότητα Σίλβες, στο νότιο τμήμα της χώρας, περίπου πενήντα κάτοικοι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους για προληπτικούς λόγους προτού μια δασική πυρκαγιά τεθεί υπό έλεγχο σήμερα το πρωί, χάρη στις προσπάθειες περισσότερων από 350 πυροσβεστών με την υποστήριξη περίπου εκατό οχημάτων.

«Δεν έχουμε κανέναν τραυματία ούτε σημαντικές υλικές ζημιές. Εκτός από ορισμένα χαλάσματα και αγροτικά υποστατικά κανένα σπίτι δεν έχει καεί», διευκρίνισε ο διοικητής των επιχειρήσεων διάσωσης Ρισάρ Μαρκές

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here