Μαυριτανία: Ποδοπατήθηκαν στην ουρά για ελεημοσύνη – Οκτώ γυναίκες κατέληξαν

0
51

 

Με τραγικό τρόπο έχασαν τη ζωή τους οκτώ γυναίκες στη Μαυριτανία. Πλήθος που είχε συγκεντρωθεί μπροστά στον χώρο όπου μια φιλανθρωπική οργάνωση επρόκειτο να διανείμει ελεημοσύνη ενόψει του ιερού μήνα Ραμαζανιού καταλήφθηκε από πανικό και δεκάδες γυναίκες ποδοπατήθηκαν, ανέφεραν νοσοκομειακές πηγές.

Το πλήθος συγκεντρώθηκε την Τετάρτη  για να λάβει περίπου 27 ευρώ, το οποίο επρόκειτο να μοιράσει η οργάνωση,  που ανήκει στον πλούσιο επιχειρηματία Ζιν Αμπιντίν Ουλντ Σέιχ Άχμεντ στην πρωτεύουσα της Μαυριτανίας.

Ο διευθυντής της φιλανθρωπικής οργάνωσης, τόνισε πως όταν έφθασε στον χώρο όπου επρόκειτο να μοιραστούν τα χρήματα, αναζήτησε αξιωματικούς της αστυνομίας για να τους καλέσει να στείλουν ενισχύσεις προκειμένου να ελεγχθεί το πλήθος.

Οι ενισχύσεις «έρχονταν όταν ενημερωθήκαμε από την αστυνομία πως ένα πλήθος γυναικών παραβίασε την είσοδο», πρόσθεσε. Αρκετές από τις γυναίκες αυτές έπεσαν στο έδαφος και ποδοπατήθηκαν από το πλήθος, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες.

Η διανομή των χρημάτων από μέρους της οργάνωσης αποτελούσε το ζακάτ (ελεημοσύνη) του επιχειρηματία, καθήκον του πιστού μουσουλμάνου. Ο γνωστός επιχειρηματίας στη Μαυριτανία, όπου το ένα τέταρτο του πληθυσμού ζει με λιγότερο από 1,25 δολάριο την ημέρα, επισκέφθηκε τα θύματα.

Όπως είπε ο διευθυντής της φιλανθρωπικής οργάνωσης ο επιχειρηματίας «μοίρασε 4 εκατομμύρια οουγκίγια  -σχεδόν 11.500 ευρώ- σε καθεμιά από τις οικογένειες των οκτώ γυναικών που απεβίωσαν και πλήρωσε επίσης για τη νοσηλεία των 20 γυναικών που τραυματίστηκαν και οι οποίες έλαβαν εξιτήριο από το νοσοκομείο».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here