Με αμείλικτα αντίποινα απειλεί η Πιονγκγιάνγκ τη Σεούλ

0
4

 

Με «αμείλικτα αντίποινα» απείλησε το Σάββατο η Βόρειος Κορέα τη Νότιο Κορέα, μία ημέρα μετά τα προειδοποιητικά πυρά που δέχθηκαν από το νοτιοκορεατικό ναυτικό δύο βορειοκορεατικά σκάφη κοντά στη διαφιλονικούμενη θαλάσσια μεθόριο στην Κίτρινη Θάλασσα.

Οι βορειοκορεατικές δυνάμεις εφεξής θα ανοίγουν πυρ κατά οποιουδήποτε νοτιοκορεατικού σκάφους που θα παραβιάζει «έστω και κατά ένα χιλιοστό» τα θαλάσσια σύνορα, ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Δυνάμεων της Πιονγκγιάνγκ.

Το Επιτελείο αξίωσε από τη Σεούλ να ζητήσει συγγνώμη για το συμβάν, που από μέρους του γίνεται αντιληπτό ως «άφρων στρατιωτική πρόκληση», που κινδυνεύει να φέρει την περιοχή «στα πρόθυρα της έκρηξης», αναφέρεται στο ανακοινωθέν που μεταδόθηκε από το κρατικό πρακτορείο KCNA.

Σε περίπτωση νέου επεισοδίου, οι Νοτιοκορεάτες «οφείλουν να γνωρίζουν πως θα βρεθούν αντιμέτωποι με αμείλικτα αντίποινα, δεν έχει σημασία πότε, δεν έχει σημασία που, δεν έχει σημασία πως», επισημαίνει το Επιτελείο.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασεκυή, ένα σκάφος του πολεμικού ναυτικού της Νοτίου Κορέας έριξε προειδοποιητικές βολές κατά ενός περιπολικού σκάφους κι ενός αλιευτικού από τη Βόρειο Κορέα, που είχαν παραβιάσει τα δυτικά θαλάσσια σύνορα των δύο χωρών, τη χάραξη των οποίων αμφισβητεί η Πιονγκγιάνγκ.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here