Με αντιρωσικό τραγούδι η Ουκρανία στη Eurovision

0
6
Crimean Tatar singer Susana Jamaladinova, known as Jamala, performs during the Ukrainian national selection for the Eurovision Song Contest outside Kiev, Ukraine, February 21, 2016. Jamaladinova was chosen as the Ukraine's entry for 2016 Eurovision Song Contest. REUTERS/Valentyn Ogirenko

 

Ενα τραγούδι που περιγράφει την ιστορία της απέλασης 250.000 Τατάρων από την Κριμαία το 1944 από τον Κόκκινο Στρατό του Στάλιν αποφάσισαν να στείλουν οι Ουκρανοί στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision.

Πρόκειται για το τραγούδι «1944» της τραγουδίστριας Τζαμάλα η οποία. Το τραγούδι διηγείται την ιστορία της απέλασης 250.000 Τατάρων από την Κριμαία το 1944 από τον Κόκκινο Στρατό του Στάλιν.

Ερμηνεύτρια του τραγουδιού «1944» η Τζαμάλα, η οποία κατάγεται από τους Τατάρους της Κριμαίας με την προγιαγιά της να είναι μια από τους χιλιάδες εκτοπισμένους.

Στο άκουσμα της νίκης της, καθώς το τραγούδι επελέγη ανάμεσα σε άλλα στην πατρίδα της μέσω τηλεοπτικού διαγωνισμού για να εκπροσωπήσει την Ουκρανία στην 61η Eurovision στη Στοκχόλμη, η τραγουδίστρια σημείωσε πως το τραγούδι δεν αφορά μόνο το παρελθόν της Κριμαίας, αλλά και το παρόν καθώς «οι Τάταροι της Κριμαίας βρίσκονται σε κατεχόμενα εδάφη αυτή τη στιγμή και αυτό είναι πολύ δύσκολο γι’ αυτούς».

Μένει να δούμε ωστόσο αν η ΕBU, η διοργανώτρια εταιρεία, θα επιτρέψει τη συμμετοχή του συγκεκριμένου τραγουδιού ή αν θα ζητήσει αναθεώρηση όπως έχουν κάνει στο παρελθόν και με άλλες συμμετοχές καθότι βάσει των κανόνων απαγορεύονται τραγούδια με πολιτικό στίχο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here