Με «καρφιά» ο απολογισμός της Ζ. Κωνσταντοπούλου για το έργο στη Βουλή

0
13

 

                 Αιχμές κατά όσων κατακρίνουν έντονα τις εργασίες της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους άφησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου σε συνέντευξη Τύπου για τον απολογισμό του εξάμηνου έργου της στην προεδρία της Βουλής.

Όπως είπε, το πόρισμα της Επιτροπής θεμελιώνει «το συμπέρασμα ότι το χρέος είναι παράνομο, επονείδιστο και μη βιώσιμο, άρα δεν μπορεί να πληρωθεί».

«Αυτά τα συμπεράσματα θα πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο ουσιαστικής συζήτησης και όχι ευτελιστικών υπονοούμενων στα οποία έχουν καταφύγει κυρίως οι εκπρόσωποι της διαπλοκής γιατί αντιλαμβάνονται ότι το πόρισμα αποκαλύπτει και τη δική τους συνευθύνη».

Η κ. Κωνσταντοπούλου υπεραμύνθηκε της απόφασής της να συστήσει την Επιτροπή λέγοντας πως τη χαιρέτισαν προσωπικότητες διεθνούς ακτινοβολίας, ενώ υπενθύμισε ότι στις εργασίες της συμμετείχαν και πολιτειακοί παράγοντες όπως ο Πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Πυρά» κατά Στουρνάρα

Από τα «πυρά» της δεν γλύτωσε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, στον οποίο καταλόγισε «έλλειψη συνεργασίας» αφενός με την Επιτροπή θεσμών και Διαφάνειας αφετέρου με την Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους.

«Οφείλω να αναγγείλω ότι η μη προσέλευση προσώπου και η έλλειψη συνεργασίας δεν αποτελεί αποδεκτή συμπεριφορά και στο επόμενο διάστημα θα υπάρξουν οι διαδικασίες και ο νυν διοικητής να προσέλθει ως οφείλει και να χορηγήσει τα στοιχεία όπως οφείλει», ανέφερε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Βουλής.

«Βολές» κατά του Γραφείου Προϋπολογισμού

Ιδιαίτερα επικριτική στάθηκε η Ζωή Κωνσταντοπούλου με το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι είναι ιδιαίτερα δυσάρεστο να ενημερώνεται από τα ΜΜΕ για τις εκθέσεις του Γραφείου.

«Αντί να υλοποιήσει το κοινοβουλευτικό καθήκον διαφάνειας και συνδρομής στο έργο της προέδρου της Βουλής και των Επιτροπών έκανε παρεμβάσεις οι οποίες είναι εξόχως πολιτικές» ήταν το καυστικό σχόλιο της προέδρου της Βουλής, η οποία συμπλήρωσε πως «κάποιοι εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι έχουν θέση και οικονομική απολαβή από τη Βουλή για να ενεργούν με τρόπους που δεν συνάδουν με αυτή την αποστολή.
Θα επιμείνω να ζητώ από τον καθένα και την καθεμιά να υλοποιεί τη θεσμική αποστολή που τους έχει ανατεθεί από τη Βουλή».

Για το κανάλι της Βουλής όρισε Συντονιστή

Για το κανάλι της Βουλής και τις κατηγορίες που τις επιρρίπτουν ότι το εκμεταλλεύεται από την θέση της η Ζωή Κωνσταντοπούλου τόνισε ότι μέχρι σήμερα δεν έκανε καμία τοποθέτηση και δεν έδωσε καμία οδηγία, εκτός από το να μεταδίδονται ζωντανά όλες οι επιτροπές της Βουλής, καθώς και την οδηγία να καλύπτεται πλήρως το έργο της Βουλής.

Ωστόσο, όπως επεσήμανε, επειδή έχει εκτραχυνθεί ο δημόσιος λόγος για το κανάλι της Βουλής, «αποφάσισα για την θέση του συντονιστή του Καναλιού της Βουλής να αξιοποιήσω έναν άνθρωπο που υπηρετεί ήδη στο κανάλι εδώ και πολλά χρόνια, την κα Κατερίνα Κατωτάκη».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here